Bajern otpustio Van Gala

BEOGRAD, 10. aprila 2011. (Beta) - Nemački fudbalski prvoligaš Bajern iz Minhena otpustio je trenera Luja van Gala, preneli suelektronski mediji iz te zemlje.

Bajern je već ranije najavio da će Van Gala na kraju sezone zameniti Jup Hajnkes, ali je jučerašnji nerešen rezultat u Nirnbergu naterao upravu da odmah otpusti holandskog stručnjaka, pet kola pre kraja.

Bajern je odigrao 1:1 sa Nirnbergom i pao je na četvrto mesto tabele i mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Sportsko glasilo Kiker i dnevnik Bild objavili su da će ekipu do kraja sezone voditi dosadašnji pomoćnik Andrijes Jonker.

Prema navodima tih medija, članovi upravnog odbora Karl-Hajnc Rumenige, Uli Henes i Karl Hopfner sastali su se u subotu uveče sa sportskim direktorom Kristijanom Nerlingerom i odlučili se za promenu trenera.

Van Gal je prošle sezone osvojio sa klubom duplu krunu i došao je do finala Lige šampiona, ali je ove sezone forma Bajerna u prvenstvu bila promenljiva, a sada postoji mogućnost da ekipa neće igrati u elitnom klupskom takmičenju.

Bajern u sledećem kolu igra protiv Bajera iz Leverkuzena, koji trenutno vodi Hajnkes.

Pogledajte još