Održan skup podrške Japanu

BEOGRAD, 10. aprila 2011. (Beta) - Više hiljada Beogradjana, kao i članovi Srpsko-japanskog društva "Beograd-Tokio", funkcioneri grada Beograda i mnoge javne ličnosti održali su u nedelju na Trgu Republike skup podrške i zahvalnosti narodu Japana.

Manifestaciji "Beograd za Japan" prisustvovali su ambasador te zemlje u Srbiji Tošio Cunozaki i ličnosti iz javnog, kulturnog i sportskog života koji su narodu Japana uputili želje za brz oporavak od posledica razornog zemljotresa i cunamija.

Ambasador Japana u Srbiji Tošio Cunozaki izrazio je svoju duboku zahvalnost na jedinstvenoj podršci gradjana Beograda narodu Japana. "Zahvaljujem i svim drugim gradjanima Srbije koji su nam uputili brojne izraze saosećanje, podrške i nesebičnu pomoć sa željom da pomognu obnovu Japana nakon katastrofalnog zemljotresa i cunamija", kazao je Cunozaki okupljenima na Trgu Republike.

Radnici Javnih komunalnih preduzeća "Zelenilo" i "Srbijašume" su iz pet žutih autobusa, od 93 koje je japanski narod poklonio Beogradu, podelio Beogradjanima 1.001 sadnicu trešnje, raznih fikusa i palmi. Na štandovima Crvenog krsta gradjani su donirali novčane priloge, a na posebno pripremljenim kartama upisivali su svoje želje narodu Japana.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.