SATANINE PATIKE: Reper prodaje obuću sa ljudskom krvlju (FOTO)

Jedan od najuspešnijih američkih repera Lil Nes Iks lansirao je "satanine patike" - modifikaciju čuvenog modela "Najk er maks 97", sa specijalnim dodatkom u vazdušnom đonu - crvenom tačkom koja bi trebalo da asocira na "jednu kap ljudske krvi".

Tviter zajednica i fanovi su novim modelom i pratećom reklamnom porukom "bolje vladati u paklu nego služiti u raju" već duboko šokirani i zgroženi, prenose američki portali.

Specijalne "satanine patike" izrađene su u manjoj seriji za "samo 666" posebnih "srećnika", koji će moći da ih kupe već od ponedeljka 29. marta za 1.018 američkih dolara.

Patike su modifikacija "Najk er maks" patika iz 1997. godine ali sa temom đavola - u crveno crnoj boji. Kap ljudske krvi nalazi se u svakom vazdušnom đonu napunjenom posebnim crvenim mastilom.

Količina u kojoj su patike proizvedene predstavlja broj đavola, dok je cena referenca na deo iz Biblije, naznačen na patikama a tiče se sotone "kako pada sa neba kao munja" - Jevanđelje po Luki, 10:18.

Patike su izrađene u saradnji sa MSCHF, brendom sa sedištem u Bruklinu, koji je 2019. godine objavio verziju Najk patika napunjenih svetom vodom pod nazivom "Jesus Shoes", čija je cena bila 4.000 dolara.

Reklama za Isusove patike bila je da onaj ko ih kupi može bukvalno da hoda po vodi, a već sada na društvenim mrežama za novi model ironično kažu da se u njima stvarno gazi po ljudima. MSCHF i mladi reper koji za koji dan puni 21 godinu, pripremaju se da u ponedeljak izbace "zlokobniju" verziju sportske obuće.

Reklamna kampanja krenula je punom parom. Lil Nas Iks je zajedno sa Bili Rej Sajrusom napravio hit "Old Town Road" koji se zvanično popeo na tron najprodavanijih pesama u istoriji Američke asocijacija za diskografiju.

Sa tim delom imao je 14 platinijumskih tiraža od 2019. godine a prestigao je "All of Me" Džona Ledženda i "Despacito" Luisa Fonsija. Iksova pesma je 2019. godine postavila rekord time što je najduže ostala na vrhu Bilbordove liste ustanovljene 1958. godine (19 nedelja), pre nego što ju je zamenila pesma "Bad guy" Bili Ajliš.

Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još