NE BUDITE U ZABLUDI: Deset činjenica o vezama koje bi svaka žena trebalo da zna

Društvo i okolina u kojoj živite često postavljaju pravila kojih ne bi trebalo uvek da se pridržavate. Ovo je usko povezano sa ljubavnim vezama. Žene često odrastaju u zabludi kako je prava ljubav romantična i uvek ima srećan kraj. Međutim, stvarnost je daleko od toga...

Svaka osoba je posebna na svoj način i ima različite potrebe, želje i verovanja i treba na osnovu njih da zasniva svoj život. Predstavljamo vam 10 stvarnih činjenica o vezama koje svaka žena mora da zna.

Niko vas neće "spasiti"

Uprkos predivnim romatičnim komedijama gde se uvek nađe zgodan muškarac da pomogne dami u nevolji, u stvarnosti je ipak malo drugačije. Da, verovatno će vam tu i tamo neko pružiti podršku u najtežim trenucima, ali to nije ničija obaveza. Sami ste odgovorni za svoj život i sreću.

Ni vi nećete nikoga "spasiti"

Svako pomalo poseduje u sebi tu osobinu da pokuša da pomogne nekome ko je u nevolji. I sigurno mislite da posedujete dovoljno znanja, mudrosti i sposobnosti da rešite svaki problem. Međutim, morate biti svesni da jedina osoba koja sebi u potpunosti može da pomogne jeste ona sama.

Podrška i saglasnost sa nečim su dve potpuno različite stvari

Često se desi da se koncepti slaganja i podrške stavljaju u isti "koš". Ako neko nija saglasan sa vašim mišljenjem, to ne mora da znači da vas ta osoba ne podržava. Naprotiv, moguće je da neko ne deli ista načela i ne opravdava vaše postupke, a opet, da vam daje stopostotnu podršku.

Nije sve ni u podršci

To što partner ne želi da uradi sve što zahtevate, ne znači da vas ne podržava. Takođe i vi morate da budete oprezni da ne ispunjavate sve njegove želje, jer ćete na taj način izgubiti sebe. Pronađite način da sebe i svoje potrebe stavite na prvo mesto. Bićete srećniji, ali i mnogo bolji prema svom partneru.

Verujte u prvi utisak

Kada vam neko u startu pokaže kakav je, verujte mu. Često se desi da neko ko je u početku bio dobar, kasnije pokaže svoje pravo lice. Tada obično poričemo da je taj neko upravo takav i nadamo se da će se nekim čudom promeniti. Sledite svoj instinkt i, ako je vaš prvi utisak negativan, verujte mu.

Prava ljubav zahteva prihvatanje

Svaka osoba ima svoj put, svoj sopstveni život. Ponekad, u potrazi za intimnom i ozbiljnom vezom, pronaći ćete osobu koja možda u tom trenutku ne deli iste želje i potrebe. Budite iskreni kako biste pronašli ono što vam je zaista potrebno. Prihvatanje, kako sopstvenih, tako i tuđih želja i potreba, omogućiće bolju komunikaciju i zdraviju vezu.

Izazovi i prepreke nisu znak da je vreme za odlazak

U stvari, izazovi mogu da budu znak da je vreme da stvari postanu ozbiljnije. U svakoj vezi partneri dođu do tačke kada stvari počinju da se komplikuju. Ali, to ne znači da treba da dignete ruke od svega. Prihvatite probleme i pronađite način kako da ih zajedničkim snagama rešite. Ovo će vas još više zbližiti.

Sreća počinje od vas

Ponekad problem nije u tome šta ta druga osoba ne radi za vas, već šta vi ne dajete. Konačni ishod svake veze upravo je obostrano ponašanje. Za vezu je potrebno dvoje. Nađite kompromis i trudite se da ona uspe.

Da li se život svodi na onog "pravog"

Da li se život svodi na samo jednog, onog "pravog" ili postoji više osoba koje će uticati na vaš život? Ovo je individualno putovanje i svako za sebe bira ono što mu odgovara. Budite otvoreni i shvatićete šta je za vas najbolje.

Ne postoji garancija na vezu

Muškarci su kao gosti u vašem životu – neki dođu i brzo odu dok neki mogu da se zadrže po nekoliko godina pa na kraju opet da odu. U svakom slučaju, to je nešto što ne možete da kontrolišete. Prihvatite da je život pun iznenađenja i preokreta i pokušajte da pronađete ravnotežu unatar konstantnog "haosa".

Izvor: Minimagazin.info
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još