Đoković: Fizički sam spremniji i brži

MONAKO, 10. aprila 2011. (Beta-AP) - Trenutno drugi teniser na svetu Novak Đoković rekao je da se ove godine oseća "drugačijim igračem nego pre".

"Verujem da sam ove godine drugačiji igrač nego pre. Fizički sam spremniji i brži. Osećam se snažnije na terenu, a samopouzdanje mi je na najvišoj mogućoj tački", istakao je Đoković.

On je 2011. godinu počeo sa 24 pobede, bez izgubljenog meča, što je najbolji start sezone još od 1986. godine i 26 uzastopnih pobeda Ivana Lendla.

"Ako hoću do prvog mesta moram stalno da igram dobro na velikim turnirima, jer znam da će Rafael Nadal i Rodžer Federer to činiti", rekao je srpski teniser.

Đoković je ove godine već dva puta pobedio vodećeg igrača ATP liste Rafaela Nadala, u finalima turnira u Majamiju i Indijan Velsu, iako je Španac u tim mečevima imao prednost posle prvog seta.

"Te pobede mi psihološki mnogo znače. Posebno na samopouzdanju". kazao je on.

Zbog povrede kolena Đoković će propustiti turnir u Monte Karlu, ali se očekuje da učestvuje na Srbija openu koji počinje 23. aprila.

"Nije u pitanju ništa strašno. Poslednja tri meseca imam manjih problema sa kolenom, pa od početka sezone igram sa steznicima. To je više stvar predostrožnosti i verujem da će posle ove pauze sve biti dobro".

Pobednički niz Đoković je započeo u decembru prošle godine, kada je sa reprezentacijom Srbije osvojio Dejvis kup.

"To je bio najbolji doživljaj koji sam ikada osetio na teniskom terenu. Ikada! Tada nisam predstavljao sebe, nego svoju zemlju", istakao je 23-godišnji Đoković i dodao:

"Osvajanje Dejvis kupa dalo mi je ogromnu pozitivnu energiju. Iako je letnja pauza između dve sezone bila veoma kratka, ja sam jedva čekao da se vratim na teren i ponovo igram tenis".

Đoković je od 1. februara drugi teniser na svetskoj rang listi, iza Španca Rafaela Nadala, a ispred Švajcarca Rodžera Federera.

Pogledajte još