Čelsi protiv Junajteda za spas sezone

BEOGRAD, 11. aprila 2011. (Beta) - Fudbaler Čelsija Jusi Benajun rekao je da je sutrašnja revanš utakmica četvrtfinala Lige šampiona protiv Mančester junajteda za njegovu ekipu utakmica sezone i da će sve učiniti da izbace velikog rivala iz tog takmičenja.

Fudbaleri Čelsija sutra od 20.45 igraju na Old Trafordu protiv Mančester junajteda i pokušaće da nadoknade poraz od 0:1 iz prve utakmice na svom terenu. To je bila prva pobeda Junajteda na Stamford Bridžu posle devet godina, a jedini gol na tom meču postigao je Vejn Runi.

"Svi znaju i trener i igrači da igramo za spas sezone. Čini se da ćemo sezonu u Premijer ligi završiti na trećem ili četvrtom mestu i gotovo sigurno ćemo i sledeće sezone igrati u Ligi šampiona. Verujemo da možemo da pobedimo, daćemo sve od sebe jer bi to mogla da nam bude poslednja utakmica u Ligi šampiona ove sezone", rekao je Benajun.

"Moramo da pokušamo da osvojimo trofej, a jedini koji je ostao je trofej u Ligi šampiona. Ako prođemo Junajted, sve će se promeniti. Siguran sam da ćemo posle toga osvojiti trofej. Sutrašnja utakmica je kao finale, daćemo sve od sebe, nadamo se da će biti dovoljno", dodao je on.

Čelsi zaostaje za prvoplasiranim Mančester junajtedom 11 bodova, uz utakmicu manje i najverovatnije neće odbraniti titulu u Premijer ligi.

Navijači Čelsija nadaju se da će Fernando Tores, koji je poslednjeg dana januarskog prelaznog roka za 50 miliona funti iz Liverpula prešao na Stamford Bridž, postići prvi gol za klub.

"On je najbolji napadač na svetu. Svakom fudbaleru sredine terena je lako da igra sa njim. Mislim da će postići mnogo golova", rekao je Benajun.

Mančester junajted nikada nije ispao iz Lige šampiona kada je u nokaut fazi pobedio prvu utakmicu kao gost. U tim se posle dve utakmice suspenzije vraća Runi.

"Dobro je za ekipu što će Runi biti spreman i svež za utakmicu. Suspenzija u prvenstvu će biti podsticaj za njega. Svima ćemo pokazati da možemo da se uzdignemo iznad problema i da smo klub koji može da prevaziđe sve pokušaje kojima se služe protivnici da nas skrenu sa našeg puta", rekao je trener Mančester junajteda Aleks Ferguson.

"Borbeni duh čini Mančester junajted velikim klubom", dodao je škotski trener.

Pogledajte još