Poznati pesmom za Japan

Beograd, april 2011. godine – Band aid je format koji preko 30 godina ujedinjuje muzičare sa jednim ciljem, a to je da pesmom pruži podršku i podseti narod na probleme drugih naroda širom sveta. Ovoga puta podrška Japanu došla je na taj način i iz Srbije. Band aid for Japan je projekat koji je pokrenula Radio Televizija Srbije zajedno sa pevačima, tekstopiscima i marketinškom agencijom Communis.

Pesma „Kokoro ni ai o (Smile instead of tears)“koju je napisao Neša Pavlović okupila je neke od najeminentnijih muzičara sa ovih prostora kao što su je Vlada i Bajka, Lena Kovačević, Bilja Krstić, Ana Milovanović, Ljuba Ninković, dečiji hor Radio Televizije Srbije i čuveni Duda Bezuha na električnoj gitari. Spot za ovu pesmu snimljen je u prostorijama Radio Beograda, pod rediteljskom palicom Ace Boškovića.

 „Veoma sam ponosan na ovaj projekat koji je RTS pokrenuo zajedno sa marketinškom agencijom Communis, i drago mi je što su se svi učesnici odazvali našem pozivu da pošaljemo poruku podrške narodu Japana, kome, mi kao zemlja, zaista dosta dugujemo. Veliku zahvalnost dugujem i Vision team-u koji nam je izašao u susret i dao kompletnu opremu za snimanje spota, kao i svim ljudima koji su se priključili ovom humanitarnom projektu. Nadam se da ćemo ovim projektom uspeti da prenesemo poruku iz pesme narodu Japana, a to je – Osmeh umesto suza (Smiles instead of tears) “ – rekao je Aco Bošković, reditelj spota.

 

Pogledajte još