Kako do stipendije?

Klub Alpbah Beograd je počeo da prikuplja stipendije za Evropski forum Alpbach koji će se održati od 18. avgusta do 3. septembra u Austriji i okupiti eksperte i uticajne ličnosti iz raznih oblasti.   

 Bez granica u godinama i oblastima 

 “Glavni cilj ovog projekta je donacija stipendija studentima ili ekspertima sa iskustvom i visokim kvalifikacijama u svojoj profesiji (bez granice u godinama i oblasti) iz Republike Srbije da učestvuju u multidisciplinarnom Evropskom forumu Alpbah", izjavila je Milana Sredojević, predsednica Kluba.

Pravda - odgovorbnost za budućnost

 Predavači iz nauke, ekonomije, politike, iskusni stručnjaci i studenti učestvovaće na Forumu i diskutovaće o aktuelnim temama predlažući interdisciplinarna rešenja. Glavna tema ovogodišnjeg Foruma je “Pravda – odgovornost za budućnost”. Na poziv predsednika Foruma, dr Erharda Buseka, uvek se odazovu šefovi država, premijeri i ministri, pa i generalni sekretar UN-a, kao i mnogi nobelovci i uvaženi stručnjaci.

Studentima se pruža prilika da saslušaju stavove svetskih lidera i sa njima otvoreno prodiskutuju o gorućim pitanjima današnjice.

  Uz dodatni društveni program, učesnici će imati priliku da nastave debatu i lobiranje van seminara i konferencije i na taj način biti dobri predstavnici Srbije.

 Nagrada Mladi Evropljanin 

Član je Evropskog foruma Alpbah, međunarodne organizacije sa sedištem u Austriji. Glavni cilj Kluba je jačanje nacionalne, regionalne i međunarodne saradnje studenata i mladih stručnjaka, kao i promocija mira i stabilnosti kroz međudržavnu naučnu i akademsku saradnju.

Pored skupljanja stipendija za učešće budućih lidera Srbije na seminarima Evropskog foruma Alpbah, Klub godišnje dodeljuje nagradu “Mladi Evropljanin”, organizuje letnju školu evropskih integracija, i druge tribine i seminare.


Sponzori ekspertima

Cilj Alpah-a je da motiviše srpske institucije, srpske kompanije, postojeće kancelarije austrijskih kompanija kao i međunarodne i nevladine organizacije da podrže eksperte i studente iz Republike Srbije da učestvuju na ovom međunarodnom skupu.

 Kompanije u Srbiji u cilju promocije mira i stabilnosti kroz naučnu, ekspertsku i kulturnu saradnju u zemlji i inostranstvu mogu doprineti, dajući podršku kroz donatorstvo koje uključuje troškove participacije, troškove smeštaja i troškove putovanja učesnicima za Evropski Forum Alpbach.

Dodatne informacije zainteresovani mogu potražiti na adresi: alpbach.belgrad@yahoo.com
 

Pogledajte još