Ceca priznala krivicu

BEOGRAD, 11. april 2011. (FoNet) - Folk pevaćica Svetlana Ražnatović, optužena za malverzacije prilikom prodaje fudbalera, priznala je krivicu i nagodila se sa Tužilaštvom, saznaje B92.

Višem sudu predat je predlog sporazuma kojim ona priznaje krivicu i nudi da plati kaznu od milion i po evra, i odsluži kaznu od godinu dana u kućnom zatvoru pod elektronskim nadzorom.

Tim sporazumom obuhvaćena je i njena sestra Lidija Ocokoljić, koja se nagodila sa tužilaštvom da prizna da je pomagla sestri u malverazacijma sa transferima, u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Shodno toj nagodbi, ukoliko je Viši sud usvoji, Ražnatovićevoj i njenoj sestri neće biti suđeno, već će im biti izrečene kazne koje su dogovorene sa Tužilaštvom.

Sporazumom nisu obuhvaćeni Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević, nekadašnji rukovodioci FK "Obilić", koji su takođe obuhvaćeni optužnicom.

Posle osam godina istrage, koja je više puta proširena, Više tužilaštvo u Beogradu krajem marta podiglo je optužnicu protiv Ražnatovićeve.

Optužnica tereti Ražnatovićevu da je sa saradnicima prisvojila oko četiri miliona nemačkih maraka i više od tri miliona dolara, od transfera fudbalera FK Obilić u inostrane klubove.

Pogledajte još