POPUŠTANJE MERA: Od ponedeljka otvaranje bašta ugostiteljskih objekata

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je juče da je Krizni štab za suzbijanje epidemije koronavirusa doneo odluku, koju treba da odobri Vlada Srbije, da se "ukoliko brojke za vikend budu dobre" od ponedeljka odobri otvaranje bašti kafića i restorana, i da se produži radno vreme prodajnih i uslužnih objekata do 22.00 sata.

Gojković je na konferenciji za novinare u Palati Srbija, nakon sednice Kriznog štaba, izjavio da je do odluke o popuštanju mera došlo zato što se "beleži jedan manji pad broja zaraženih u velikim gradovima, pre svega u Beogradu".

On je rekao da ublažavanje mera ne podrazumeva otvaranje kafića i restorana u zatvorenom prostoru, kao i da će tokom vikenda biti "preciznije određeno" koliko će biti dozvoljena popunjenost bašti, javlja Beta.

Prema njegovim rečima o radu tržnih centara će se naknadno odlučivati.

Na današnjoj sednici Kriznog štaba doneta je i odluka da se naloži Upravi granične policije da se pojačaju kontrole vezane za granične prelaze.

- Niko ne može da uđe bez PCR testa ili dokaza o potpunoj imunizaciji - kazao je Gojković.

Gojković je rekao da je u Srbiji "više od 25 odsto punoletnih građana primilo vakcinu" protiv koronavirusa, da je "18,6 odsto primilo drugu dozu", a da se više od 700.000 punoletnih građana može smatrati da su potpuno imunizovani, jer je prošlo više od tri nedelje nakon davanja druge doze vakcine".

Izvor: Politika.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još