Šahtjor moze da eliminiše Barselonu?

BEOGRAD, 11. april 2011. (Beta) - Fudbaler ukrajinskog Šahtjora Luiz Adrijano rekao je da njegova ekipa može na svom terenu da pobedi Barselonu sa 4:0 i plasira se u polufinale Lige šampiona.

"Ne želimo samo da pobedimo Barselonu u revanšu, već želimo da budemo ubedljivi i prođemo dalje. U čemu je svrha igranje utakmice ako ne želite da se plasirate u sledeću fazu takmičenja", rekao je Adrijano španskim medijima.

Šahtjor je prošle nedelje u Barseloni ubedljivo izgubio sa 5:1, ali donekle može da ga ohrabri činjenica da u Donjecku nije izgubio u poslednjih 12 utakmica zaredom u evropskim takmičenjima.

"Ako nas je Barselona pobedila sa 5:1 na svom stadionu, zašto mi ne bi mogli njih da savladamo sa 4:0. Ne zaboravite da smo u osmini finala kod kuće pobedili Romu sa 3:0. Ima da se igra još najmanje 90 minuta i ubeđen sam da možemo u polufinale", istakao je Adrijano.

Fudbaler sredine terena Barselone Pedro Rodrigez ocenio je da još ništa nije gotovo i da njegova ekipa ne sme olako da shvati revanš u Donjecku.

"Svašta može da se desi za 90 minuta. Šahtjor ima odličnu ekipu sa brzim igračima kao što su Daglas Kosta i Luiz Adrijano", kazao je Pedro.

On je ocenio da je Barselona u dobroj formi pred odlučujuće utakmice u završnici sezone.

"Igramo veoma dobro, ali logično je da je svaka utakmica drugačija i teško je zabeležiti sve pobede. Spremni dočekujemo narednih mesec dana koji će odlučiti sezonu",

Pobednik dvomeča Barselona-Šahtjor u polufinalu će igrati sa boljim iz duela Real Madrid-Totenhem.

Revanš utakmica četvrtfinala Šahtjor-Barselona igra se u utorak od 20.45 u Donjecku.

Pogledajte još