Severina: Grešna sam!

Udaje se, ne udaje se, verila se, posvađali su se... Put ka medijima je Severini dobro poznat i kada nema novog albuma ili koncerta a sada je, iako je u centru pažnje njena aktuelna ljubavna priča sa našim biznismenom Milanom Popovićem, povod za druženje sa novinarima bio nešto sasvim drugo. Severina se u klubu „Komunale“ koji se sija u popularnoj „Beton hali“ predstavila kao zaštitno lice brenda „Skeyndor“ promovišući svetski poznatu anticelulit kremu.

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU SA PROMOCIJE!

Efekti njenog korišćenja su usko povezani sa načinom ishrane i vežbanjem pa je, generalno, u centru pažnje bilo sve što je vezano za izgled „Seve (inter)nacionale“. Njen lični trener Edin Mehmedović je posavetovao dame da mnogima omiljene vežbe na traci i na biciklu zamene vežbama snage a Severina... Severina se, oh romantike, sa „Skeyndor“-om upoznala u Barseloni. Sasvim slučajno, naravno, kako obično i počinju srećne priče:

- Išla sam sa drugaricama na izlet a nestala mi je krema pa sam otišla u radnju. Prodavačica me je nagovarala da uzmem „Skeyndor“, da je to dobro za osetljivu kožu kakvu sam imala pre nekoliko godina. Kad su uveli „Skeyndor“ u Hrvatsku, to je bila ljubav na drugi pogled. Srećna sam što sam postala njihovo zaštitno lice za ovu regiju, želim im svu sreću u Srbiji. Krema je jako dobra, sto posto deluje. Napravili smo za fanove 2.000 primeraka DVD-a sa koncertom iz Beogradske arene uz koje je išla i krema, mislila sam da će to biti najbolji poklon za žene.

Uskoro, 21. aprila, gasite svećice na rođendanskoj torti. Ne krijete, 39 će ih biti...
- Rođendani, svadbe, krštenja, mature... Sve je to lepo jer se okupljaju dragi ljudi. Bitan je povod za druženje. Mislila sam da ovaj rođendan proslavim u intimnijem okruženju, ali mi moji bližnji nisu dali. Rekli su mi, pošto sam otpevala „Tridesete“, da moram da ih ispratim kako dolikuje. To mi je, inače, jako draga pesma, ostaće mi na repertoaru i kad budem sa 80 izlazila sa štapom na pozornicu i kad me, verovatno, nijedna kozmetička kuća neće angažovati.

(old_image)

Ko je i kako plasirao priču o venčanju baš na rođendan – svako može da tumači na svoj način. Severina definitivno poručuje – svadbe, za sada, još uvek nema...
- Sve je poteklo iz novina. Lepo mi je zvučalo kad sam pročitala – kad se ljudi venčavaju to je kruna ljubavi. Nisam nekakav legalista ali smatram da su svi ti običaji jako lepe, romantične stvari koje bi trebalo da budu intima dvoje ljudi. Bavim se poslom kojim se bavim i trudim se da, što se toga tiče, novinarima dajem šture odgovore. Nekad to njima nije dovoljno pa onda oni iz svoje mašte naprave da bi to možda moglo da bude i venčanje. Ta mašta ume da bude super, nekad se pišu ružne stvari ali sam shvatila – dokle god se ja budem igrala pevačice, to će da me prati. Kada budem kod kuće kuvala, čuvala decu i sadila cveće, možda će toga biti manje.

Poslednji studijski album „Zdravo Marijo“izašao je pre tri godine. Krčka li se novi CD?
- Da. Jako sam srećna jer imam već oko 40 pesama koje su mi slali autori iz cele regije. Moram da se zahvalim tim ljudima što su mislili na mene. Sad je samo na srcu da odluči koje mu, u ovom trenutku, najviše pašu. Imala sam sreću da na prošlom albumu sarađujem sa divnim ljudima, kompozitorima i tekstopiscima kao što su Goran Bregović, Marina Tucaković i Ljiljana Jorgovanović. Kada si okružen osobama koje su talentovane, samo pričajući sa njima ti već postaješ bogatiji a da ne pominjem rad na albumu. Oni će sigurno biti tu i na mom sledećem putovanju kroz muziku. Novi album me baš najviše okupira iako sam imala ponude za dve predstave u ovoj godini – jednu iz Bosne i Hercegovine, drugu iz Crne Gore. Odlučila sam da, ipak, 2011. provedem malo mirnije.

Još je sveže sećanje, pogotovo otkad je izašao DVD, na dugo očekivani, prvi veliki beogradski koncert pre godinu i po dana u Areni. Od tada – malo malo pa Severina u „Magacinu“, Severina u „Sinemi“...
- Lepo je doći u Arenu, imati dobru produkciju, stvarno sam imala sreće kad je taj koncert u pitanju. Nekad se desi da samo još fali ona mala višnja koja ide na tortu, mi smo tad tu višnju imali. Super je što je RTS to snimio – ima dosta odličnih koncerata koji, nažalost, ostanu nezabeleženi a ovaj u Areni je, za sada, nešto najbolje od mene. Klupske nastupe, međutim, i dalje volim. Kad ste blizu ljudi, kad možete da se nasmejete... To su različiti koncerti. Imala sam sreću, doduše, u Areni – sve mi je bilo kao na dlanu iako je to ogromna dvorana. Uspeli smo da napravimo da to ne bude samo šou, velika produkcija, da se ne gubi ona nit između mene i njih. Važno mi je da sam blizu ljudi, zbog njih se sve to i radi.

Vežbate sa Edinom, koristite kremu, aktivno živite – koliko često sebe možete da počastite nekom kaloričnom poslasticom?
- Ja totalno grešim. Grešna sam.

Tekst: Milan Ćunković
Fotografije: Mirjana Ristić-Damjanović

Pogledajte još