Optužbe Spartaka su neosnovane

BEOGRAD, 12. aprila 2011. (Beta) - Fudbalski klub Partizan saopštio je u utorak da subotički Spartak nema pravo da neosnovano iznosi optužbe na račun sudjenja u nedeljnoj prvenstvenoj utakmici i apelovao da se fudbalska organizacija oslobodi pritiska kako bi poslove obavljala objektivno, u skladu sa propisima.

"Rukovodstvo fudbalskog kluba Spartak ima pravo da žali zbog poraza, da ga smatra nesrećnim ili po prikazanoj igri nezasluženim, ali nema pravo da iznosi optužbe bez osnova i time ide na ruku onom delu javnosti koji, nažalost, nije naklonjen srpskom fudbalu i koristi svaki povod da ga ocrnjuje", navodi se u saopštenju Partizana objavljenom na sajtu kluba.

Partizan je u nedelju, u utakmici 21. kola Super lige Srbije pobedio Spartak u Subotici sa 2:1. Uprava Spartaka uložila je žalbu na sudjenje Milorada Mažića, rekavši da je pomogao Partizanu. On je je posle starta Marka Mirića nad Ivicom Ilijevim dosudio jedanaesterac, kojim su crno-beli izjednačili na 1:1.

" 'Slučaj Subotica' koji se nepotrebno i bez osnova produkuje sve nas poučava da se radikalne ocene o sudjenju ne mogu donositi na osnovu reakcija publike, koja nikada nije objektivna niti stručna da ocenjuje sudjenje, ili na osnovu nezadovoljstva rezultatom. Konačnu ocenu o sudjenju mogu doneti samo nezavisni eksperti na osnovu temeljne analize 'spornih' situacija", navodi se.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.