Partizan: Optužbe Spartaka su neosnovane

BEOGRAD, 12. aprila 2011. (Beta) - Fudbalski klub Partizan saopštio je da subotički Spartak nema pravo da neosnovano iznosi optužbe na račun suđenja u nedeljnoj prvenstvenoj utakmici i apelovao da se fudbalska organizacija oslobodi pritiska kako bi poslove obavljala objektivno, u skladu sa propisima.

"Rukovodstvo fudbalskog kluba Spartak ima pravo da žali zbog poraza, da ga smatra nesrećnim ili po prikazanoj igri nezasluženim, ali nema pravo da iznosi optužbe bez osnova i time ide na ruku onom delu javnosti koji, nažalost, nije naklonjen srpskom fudbalu i koristi svaki povod da ga ocrnjuje", navodi se u saopštenju Partizana objavljenom na sajtu kluba.

Partizan je u nedelju, u utakmici 21. kola Super lige Srbije pobedio Spartak u Subotici sa 2:1. Uprava Spartaka uložila je žalbu na suđenje Milorada Mažića, rekavši da je pomogao Partizanu. On je je posle starta Marka Mirića nad Ivicom Ilijevim dosudio jedanaesterac, kojim su crno-beli izjednačili na 1:1.

" 'Slučaj Subotica' koji se nepotrebno i bez osnova produkuje sve nas poučava da se radikalne ocene o suđenju ne mogu donositi na osnovu reakcija publike, koja nikada nije objektivna niti stručna da ocenjuje suđenje, ili na osnovu nezadovoljstva rezultatom. Konačnu ocenu o suđenju mogu doneti samo nezavisni eksperti na osnovu temeljne analize 'spornih' situacija", navodi se.

U saopštenju se ističe da je Partizan pre nego što se oglasio sačekao ekspertizu nezavisnih stručnjaka u specijalizovanim televizijskim emisijama, koji su zaključili da na nedeljnoj utakmici "nisu povređena pravila fudbalske igre".

"Sve nezavisne ekspertize dovode do jednog zaključka: sudijska trojka na čelu sa Miloradom Mažićem nije nijednom povredila pravila fudbalske igre, sve bitne odluke su donete ispravno i krajnji ishod utakmice nije posledica sudijskih grešaka", ističe se.

"Partizanu ne trebaju 'dvostruki aršini' u odnosu na takozvane 'manje' klubove, niti smo u zabludi u pogledu kvaliteta igračkog kadra koji posedujemo. Godinama unazad nismo evropsko takmičenje završili u prvim kolima, pa se ne prepoznajemo u tom delu saopštenja Spartaka i nije nam jasno zašto se dovodimo u takav kontekst", dodaje se.

Pogledajte još