Čarlston za Ognjenku New Year's Party

Ekipa filma Čarlston za Ognjenku, brojne poznate ličnosti i novinari dočekali su 2008. godinu uz zvuke čarlstona i pucketanje šampanjca! Žurka potpuno drugačija od ostalih u gradu!

Dok je Trgom Republike odjekivala muzika benda Stereo MC’s i pirotehnika svih vrsta, desetinu koraka dalje, na Obilićevom vencu, slavilo se dovoljno glamurozno da pomislimo da možda još postoji šansa za srpsku kinematografiju. Mada… Jedan potencijalno zanimljiv film i jedna odlična žurka nisu dovoljni da počnemo da verujemo u čuda. Ili jesu?

Obilićev venac 27, restoran Loža, doček 2008. uz ekipu filma Čarlston za Ognjenku... OK, možda nije Holivud bulevar, ali da li nama to uopšte i treba? Misteriozna zgrada, gospodin sa cilindrom na garderobi, nesigurni lift, skriveni restoran (loža, sasvim logičan naziv) – to je filmska atmosfera!

A sprat-dva gore, atmosfera jedinstvena u gradu te poslednje noći u 2007. godini. Bilo je tu i filmskog glamura i ekskluzivnosti, ali pre svega se osećala prijateljska atmosfera. Zvezde filma Čarlston za Ognjenku’ – Katarina Radivojević, Danijela Vranješ, Jovana Stipić, Nada Šargin, Radmila Tomović i Miloš Vlalukin ni najmanje distancirani od ostalih zvanica, novinara i prijatelja ovog filma. To definitvno razbija neke predrasude!

Neki modni Oskari i maline bi verovatno mogli biti dodeljeni posle ovog dočeka. Najhrabrija dama večeri je bez sumnje bila glumica Jovana Stipić u beloj baletskoj haljinici. Labuda nije prebacila oko vrata, znači, daleko je još od Björk "hrabrosti", ali željenu pažnju je privukla. Šeširić Miloša Vlalukina ili Džuda Loua? Hm, ima neka sličnost... Svaka čast, momci! Katarina Radivojević – kosa, čipka i crvene rukavice, Danijela Vranješ – haljnica trikotaža...

(old_image)

Reditelj filma Čarlston za Ognjenku’ Uroš Stojanović je, očekivano, prošetao cilindar i dugačku cigaru. Ipak, najefektnije i najprimerenije ideji ovog dočeka bio je odeven prof. dr Dejan Ilić, predsednik ARRI Group – nemačke firme čuvene po inovacijama u filmskoj tehnici. Elegantni frak, inače kostim iz ovog filma, i efekat filmskog glamura je postignut.

Iako je doček uz ekipu filma Čarlston za Ognjenku modno bio mestimično zanimljiv, a više sveden i opušten, sam provod je opravdao najavu glamurozne žurke. Šampanjac je neprestano pucketao, plesao se čarlston, bend i di-džej su uspeli da naprave dobar muzički balans između melodija iz filmskih klasika, rokenrola i klupskih hitova.

Možda ozvučenje nije bilo idealno za prostor ovog restorana, pa su se neretko čuli komentari da je muzika previše tiha. Ipak, užitak razgovora i upoznavanja je nekako sakrio to da se nije dovoljno plesalo. Ali, kada smo ujutru izašli na svež sneg i -4°C, opšti utisak o ovom, filmskom dočeku Nove godine mogao se sažeti u sledeću rečenicu: Praznično, neuštogljeno i intrigantno koliko i iščekivanje premijere filma Čarlston za Ognjenku.

Prvi dan 2008. godine na žurci holivudskog naziva Čarlston za Ognjenku New Year’s Glam Party dočekali su i: Maja Uzelac, prof. dr Zorica Tomić, Jugoslav Pantelić, Sandra Perović, Dragana Ćosić, Peđa D’ Boj, reditelj Srđan Dragojević, reditelj Stevan Filipović, Ašhen Ataljanc i mnogi drugi.

Da li su čuda moguća? Videćemo na premijeri filma Čarlston za Ognjenku 30. januara u Centru "Sava"! Očekivanja su velika, jer ipak radi se o četiri miliona evra vrednom filmu, sa preko 40 minuta specijalnih efekata, muzikom genijalnog Šigerua Umebajašija i, najbitnije od svega, rediteljem koji veruje u čuda i pričom koja okreće leđa crnilu domaće kinematografije. Srpski film i skeptičnost idu zajedno, pa o čarlstonu, Ognjenki, Maloj Boginji i lovu na muškarce više tek kada dođu u bioskope. 

Katarina Milovanović

Pogledajte još