OKONČAN PROCES: Milan Kalinić osuđen na deset meseci zatvora uslovno zbog tuče u "Pioniru"

Viš sud u Beogradu osudio je danas na uslovnu kaznu od 10 meseci zatvora glumca Milana Kalinića povodom optužbi da je učestovao u tuči pred košarkašku utakmicu između Partizana i Crvene zvezde u aprilu 2019. godine u hali "Aleksandar Nikolić".

Ova kazna se neće izvršiti ukoliko Kalinić u roku od dve godine ne izvrši novo krivično delo.

Presudom mu je izrečena i novčana kazna od 100.000 dinara koju je biti dužan da plati u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude, kao i zabranu prisustva utakmicama Crvene zvezde od godinu dana, po pravosnažnosti presude. Sud mu je izrekao i meru da kad god igra njegov omiljeni klub, koliko god traje utakmica, on to vreme mora da provede u policijskoj stanici.

Upravo ovu kaznu prošle sedmice je za Kalinića predložio postupajući tužilac.

Ovo je prvostepena presuda na koju Kalinićeva odbrana ima pravo da uloži žalbu.

Inače, zbog ovog incidenta u kojem je povređen portparol Zvezde Marko Pavlović, Dalibor Krković i Filip Volšek su prošle godine sa tužilaštvom sklopili sporazum o priznanju krivice za krivično delo nasilničko ponašanje, na osnovu kojeg su osuđeni iste - uslovne kazne od po četiri meseca zatvora, novčanu kaznu od po 70.000 dinara i zabranu prisustvovanja utakmicama od godinu dana.

I Kalinića tužilaštvo tereti za nasilničko ponašanje, odnosno da je navukao Krkoviću jaknu preko glave, a potom ga udario šakom u glavu, ali on to negira, tvrdeći da nikoga nije ni pokušao da udari, niti da je udario Krkovića.

Izvor: B92/Tanjug
Foto: kalinic.milan72/Instagram

Pogledajte još