Da li je buduća žena princa Vilijama nevina?

Dobro je da više niko ne očekuje princezu koja spava na zrnu graška. Za razliku od princeze Dajane, Kejt Midlton (Kate Middleton) neće morati da odgovori na veoma lično pitanje. Da li si devica?

Princ Vilijam (William) i njegova verenica Kejt su već tokom osmogodišnje romanse živeli zajedno i naravno Britanci nisu obraćali pažnju na to.

Ipak u vreme venčanja princa Čarlsa u Dajane, bliski rođak 19-godišnje Dajane javno je potvrdio da je princeza Dajana devica. Poznavaoci prilika u kraljevskoj kući, tvrde da se nevinost ne traži od buduće princeze, ali da se ipak smatra velikim plusom.

- Ne postoji pravilo koje traži od princeze da bude devica i nikada ga nije bilo - kaže Noel Koks (Noel Cox), profesor prava na Aberystwyth Univerzitetu u Velsu i poznavaoc istorije kraljevske kuće piše sajt Aol.

-Očigledo je ipak da bi bilo poteškoća, ako bi naslednik krune izabrao za svoju buduću suprugu, osobu koja je promiskuitetna, to ne bi bilo baš popularno, ali princ bi mogao i to da uradi ako želi - rekao je Koks.

Veruje se da je Kamila (Camilla Shand) s kojom se princ Čarls viđao, dok je bio veren i koja je sada njegova druga žena, ocenjivana kao neprikladan izbor zbog broja prethodnih veza.

Kejt je pozvala na svadbu i svoje bivše momke i ima blagoslov Bekingemske palate koja je sada, ipak, spremno dočekala moderna vremena i promene socijlanih stavova.

N.D.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.