Agencija Kompas slavi 60 godina

"Jeste li vi onaj stari Kompas, koji je nekada bio u Brankovoj?", pita me bakica koja, ispijajući kaficu sa prijateljicama u bašti omiljenog mesta okupljanja beogradskih vremešnih stanovnika na Obilićevom vencu, gotovo nepoverljivo počinje priču kako je još šezdesetih godina prošlog veka baš sa KOMPASOM provela nezaboravno letovanje u Dalmaciji. Eh... to su bila vremena...

"Da, gospođo", ponosno odgovaram "TO SMO MI. Devedesetih godina smo se preselili na Obilićev venac.
Jedna smo od retkih agencija na ovom našem brdovitom Balkanu koja opstaje čitavih 60 godina! Tačnije, ovo je godina našeg jubileja. Naime, davnog 1. jula 1951. godine, Vlada Republike Slovenije donela je uredbu kojom je osnovala turističku agenciju pod nazivom Putnik, koja je ubrzo promenila ime u KOMPAS, pod kojim postoji i dan danas.

Jedino predstavništvo Kompasa u Srbiji

U vreme osnivanja, postojalo je 10 poslovnica raspoređenih po tadašnjoj Jugoslaviji, da bi danas postojalo čak 47 poslovnica, ali ne samo na tlu Balkana. Danas KOMPASOVA međunarodna mreža obuhvata predstavništva širom sveta: u Austriji, Bosni i Hercegovini, Češkoj, Crnoj Gori, Francuskoj, Grčkoj, Hrvatskoj, Italiji, Kanadi, Mađarskoj, Nemačkoj, Holandiji, Poljskoj, Rusiji, na Skandinaviiji, u Sloveniji, Srbiji, Španiji, Švajcarskoj, Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Američkim Državama. Čast nam je da smo mi jedino preostalo predstavništvo KOMPASA na tlu Srbije i da polažemo puno pravo na to ime.
 
Svih ovih godina, osnovni cilj koji nas je i održao bio je, pre svega, kvalitet usluga i zadovoljstvo naših putnika. Odgovornost i predanost poslu, uz pažljiv odabir poslovnih partnera i redovno izmirivanje obaveza, čine da KOMPAS Beograd važi za ozbiljnu agenciju kojoj putnici veruju i rado se vraćaju.

Uz organizaciju turističkih putovanja u inostranstvu u vidu prazničnih putovanja, letovanja, zimovanja, studentskih i đačkih ekskurzija, podjednako pažnju usmeravamo i na organizaciju poslovnih putovanja na međunarodne sajmove, kongrese i seminare iz raznih oblasti, kao i prodaju avio karata za sve zemlje sveta. Takođe, veliki deo poslovanja usmeren je i ka receptivnom turizmu prema strancima koji dolaze u Srbiju.

Dvorci Bavarske, Oktobarfest

Od prepoznatljivih aranžmana KOMPASA Beograd posebnu pažnju skrećemo na naše čuvene Dvorce Bavarske, možda niste znali, ali aranžman koji danas možete naći u sličnom obliku u velikom broju agencija nastao je upravo u KOMPASOVOJ kuhinji. Istini na volju, iskustvo je na našoj strani, pa u tom smislu i kvalitet. Takođe, tu su avionske i autobuske ture: ka Parizu, Minhenu, Beču, Salzburgu, Pragu, Varšavi, Bratislavi, Budimpešti, Rimu, Veneciji, Amsterdamu, Moskvi, Barseloni, Madridu, Solunu, Atini, Istanbulu... Posebna tematska putovanja vezana za kulturna dešavanja širom Evrope (izložbe, koncerti, promocije), kao i prepoznatljivi Oktoberfest ili Svetosavski bal u Beču samo su deo naše bogate ponude.

Organizaciju letovanja i zimovanja poverite nama: vodimo Vas zimi u Austriju, Sloveniju, Francusku, Italiju, Švajcarsku, Sloveniju, Bugarsku, Bosnu i Hercegovinu... a leti u Grčku, Tursku, Bugarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Crnu Goru, Španiju, Egipat, Tunis... kao i na prestižna krstarenja iz snova po svetskim morima.
Kao agencija sa maticom u Sloveniji, specijalizovani smo za prodaju sve popularnijih individualnih putovanja „na kratki predah“ u neku od brojnih slovenačkih termi i poznatih wellness centara: primorje, Bled,  terme Čatež, Vivat, Olimia, 3000, Ptuj, Radenska, Lendava, Banovci...

Kada se radi o poslovnim putovanjima, rezervacija hotela i avio karte je moguća za bilo koju destinaciju u svetu, a mi izdvajamo organizovana putovanja na: BOOT Diseldorf, FURNITURE Pariz, ATE-ICE London, SIGEP Rimini, ISPO Minhen, AUTOMEHANIKA Rim, FIEREAGRICOLA Verona, BAUTEC Berlin, IHM Minhen, CeBIT Hanover, EUROPAIN Pariz,COSMOPROF Bolonja...

U svetu smo poznati i po receptivnim uslugama koje pružamo strancima: rezervacija hotela u zemlji, usluge transfera, stručnih razgledanja i obilazaka, organizaciju raznih događaja, ručkova i večera, promotivne ture po Srbiji...

Na kraju, zahvaljujemo svim našim vernim putnicima koji su nam pomogli da istrajemo ovih punih 60 godina. U želji da ovo bude tek prvih 60 godina, pozivamo Vas da našem iskustvu poklonite svoje poverenje.

S poštovanjem,
Snežana Ivanković
KOMPAS Beograd

Pogledajte još