NASTUPILA APSOLUTNA ZASTARELOST: Ukida se poternica za Marijom Milošević, ćerka bivšeg predsednika može da se vrati u Srbiju

Marija Milošević, ćerka Slobodana Miloševića i Mire Marković, posle 20 godina ponovo može u Srbiju pošto je nastupila zastarelost postupka koji se protiv nje vodio zbog toga što je prilikom hapšenja svog oca 1. aprila 2001. pucala u dvorištu Vile Mir, iz koje je izveden.

Kako je potvrđeno iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, nastupila je apsolutna zastara krivičnog gonjenja Marije Milošević.

- Očekuje se da u narednih nekoliko dana Prvi osnovni sud donese odluku o povlačenju poternice i naredbe o određivanju pritvora, koji su stavljeni 2006. godine jer se Marija nije odazivala na pozive suda.

Zastara postupka i povlačenje poternice protiv ćerke bivšeg predsednika poklopila se sa emitovanjem serije "Porodica", u kojoj je prikazan i događaj zbog kog se sudilo Mariji.

- Na teret su joj se stavljala krivična dela nedozvoljenog posedovanja oružja i ugrožavanja sigurnosti više ljudi, među kojima je bio i Čedomir Jovanović. Kada je Milošević ušao u automobil, oko 4.30 sati ujutru, i kolona počela da napušta dvorište vile u Užičkoj broj 11, Marija je sa udaljenosti od oko pet metara iz revolvera 'smit end veson' ispalila više hitaca, a jedan je pogodio 'audi' iz kolone - objašnjava se kako je zaista izgledao trenutak kada je Slobodan Milošević krenuo u Centralni zatvor.

Policija je istog dana kod Marije pronašla još jedan pištolj za koji nije imala dozvolu. Ona je neposredno posle pucnjave saslušana i u jedinom iskazu koji je dala priznala je da je pucala.

Izvor: Alo!
Foto: Azra Redžić Radulović - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još