Špricer fest

U pravljenju najvećeg špricera za Ginisovu knjigu rekorda, predstojećeg vikenda u Knjaževcu, takmičiće se ljubitelji vina iz Srbije, Bugarske i Makedonije.

Na Špricer festu, uz mnogobrojna kulturna dešavanja, osim enologa, predstaviće se i gastronomi sa lokalnim specijalitetima.

Predstojećeg vikenda, 15. i 16. aprila, Dom kulture u Knjaževcu biće domaćin "Špricer festa", prve međunarodne manifestacije posvećene špriceru i tradicionalnim jelima i kulturi.

Na ovoj smotri predstaviće se lokalni proizvođači vina i kulinari sa specijalitetima knjaževačkog kraja, među kojima domaćini posebno ističu podrobicu i prepržoj. Kao gosti, nastupiće i pobednici "Kobasicijade" iz Turije i "Štrudlijade" iz Novog Miloševa. Organizatori "Špricer festa" predvideli su i koncert najlepših vinskih pesama, izložbu fotografija o vinu kao i filmski maraton u kome će biti prikazan i film o vinu.

Takođe, planirana je i modna revija koju su pripremili članovi knjaževačkog Udruženja za negovanje tradicije "Izvor" i okrugli sto na temu "Špricer ili čisto" i "Ocenjivanje vina".

Zanimljivo je da su organizatori na ovoj manifestaciji zabranili upotrebu piva i koka kole, umesto koje će biti služeno staro piće "klaker".

Pogledajte još