OČEKIVALA SAM OSUDU: Marina Ćosić iskreno o dojenju u javnosti (FOTO)

Zvezda serije "Istine i laži" Marina Ćosić 23. januara ove godine na svet je donela svoje prvo dete, ćerku za koju je zajedno sa suprugom Nikolom Mirkovićem odabrala ime Sofija.

Dvadesetpetogodišnja umetnica uživa u odrastanju svoje naslednice, a juče je na svom nalogu na društvenoj mreži Instagram progovorila o temi o kojoj se često polemiše.

Naime, Marina je svoju ćerkicu dojila u javnosti i poručila da se dojenja ne treba stideti, niti se treba skrivati. Uz fotografiju na kojoj ćerkicu doji u parku, ponosna majka poslala je snažnu poruku svim ženama koje još uvek imaju dilemu da li da doje svoje bebe u javnosti.

- S obzirom na to da su krenuli lepi dani, nas dve ili nas troje mnogo se češće šetamo. Počela je da voli da spava u kolicima, pa često produžim šetnju jer vidim da joj prija truckanje. Tako smo pre neki dan dosta odmakle, pa se gospođica probudila gladna. Dosad nisam imala priliku da dojim u javnosti, ali s obzirom na to da imam malu bebu, kojoj prija vazduh i voli da se šeta, trenutak kad je gladna bio je idealan da sednem u park i da je nahranim. Ne da joj dam flašicu, nego da je podojim. Bilo mi je neprijatno jer sam očekivala da će da me osuđuju, zašto ne odem kući ili se sklonim negde dalje od oka javnosti, ali onda sam u sledećem trenutku pogledala u nju, koja je najsrećnija na svetu što može da klopa baš sad kad je gladna, a ne da gladuje još 30-45 minuta dok ne stignemo kući. Da sam je pustila da gladuje, bila bi nervozna i verovatno bi postala neutešna. Tako sam prelomila. Stanje mog deteta mnogo mi je bitnije od nekih osuđivačkih pogleda. Zato sam sela i uzela da je nahranim. Znate šta je najzanimljivije? Niti je bilo osuđivačkih pogleda, niti je bilo pogleda uopšte. Ona je pojela svoje. Ja sam se opustila, a posebno zato što sam shvatila da se ništa i ne vidi, i da i njoj i meni odgovara da možemo na duži period da izađemo, šetamo se i nahranim je, a da nas niko ne gleda. Želim svojom pričom da vas sve pozovem da podržite dojenje u javnosti kao najnormalniju i najprirodniju stvar na svetu, jer beba bira gde - napisala je iskreno glumica.

Autor: Nadlanu.com/M.M.
Foto: marinacosic/Instagram

Pogledajte još