Partizan ubedljiv u Vršcu

BEOGRAD, 12. april 2011. (Beta) - Košarkaši Partizana savladali su u Vršcu domaći Hemofarm sa 90:76 (28:15, 26:20, 16:20, 20:21) u derbi utakmici sedmog kola Superlige Srbije.

Crno-belima je to bila šesta pobeda u šampionatu, dok je Hemofarm zabeležio drugi poraz.

Najefikasniji u Partizanu bili su Kurtis Džerels sa 18 i Dušan Kecman sa 15 poena. Najzapaženiji u Hemofarmu bili su Danilo Andjušić sa 16 i Marko Šutalo sa 11 poena.

Crno-beli su veoma dobro počeli utakmicu i napravili seriju od 8:1, a "trojkom" Kurtisa Džerelsa došli su i do prve dvocifrene prednosti - 13:3.

U završnici prvog poluvremena crno-beli su zaigrali još čvršće u odbrani i raznovrsnije u napadu, pa su na odmor otišli sa 19 poena
prednosti u odnosu na domaćina (54:35).

U nastavku četvrtine, Hemofarm je zaigrao malo bolje u odbrani i počeo da pogadja sa distance. Domaćin je u 25. minutu ostao bez Lukajića na klupi, jer je trener zaradio isključenje zbog još jedne burne rasprave sa sudijama.

Hemofarm je u završnici ovog perioda uspeo da smanji razliku na 15 poena (70:55).

Vrščani su furiozno počeli poslednju četvrtinu, Danilo Andjušić pogodio je dve "trojke" zaredom, a zatim je precizan bio i Milivoje Božović, pa je Hemofarm smanjio na 71:64.

Usledio je odgovor Partizana, prvo je "trojku" pogodio Dušan Kecman, a za njim i Petar Božić. Precizan je bio i Džejms Gist i crno-beli su tri i po minuta pre kraja poveli sa 83:64.

Ispostavilo se da je to bilo dovoljno za pobedu Partizana, a Hemofarm je do kraja meča samo uspeo da ublaži poraz.

Pogledajte još