Zvezda bolja od Mege, FMP pobedio Radnički

BEOGRAD, 12. aprila 2011. (Beta) - Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u gostima Mega Vizuru sa 84:81 u sedmom kolu Superlige Srbije i tako zabeležili treći trijumf u šampionatu.

Zvezda je tokom prvog poluvremena uglavnom imala dvocifrenu prednost, ali je Mega u nastavku sustigla prednost i uspela da izbori neizvesnu završnicu.

Crveno-beli su bili sigurniji, a pobedu je izborio Boris Bakić, koji je pogodio bacanja za 84:81. Bek Mege Aleksandar Mitrović nije pogodio šut za produžetak u poslednje tri sekunde.

Najefikasniji u Zvezdi bili su Bakić i Strahinja Dragićević sa po 18 poena.

Mladi turski centar srpskog porekla, Dušan Čantekin postigao je 22 poena i 17 skokova za Megu, a najefikasniji je bio Branko Milisavljević sa 26.

Zvezda se trećom pobedom u četiri utakmice približila četvrtoj poziciji, koje vodi u Jadransku ligu.

Košarkaši FMP-a pobedili su u Beogradu kragujevački Radnički sa 87:83 u sedmom kolu Superlige Srbije i tako došli na četvrto mesto tabele.

Radnički je bio u grupi od četiri tima sa po jednim porazom, ali je i posle ovog poraza ostao na drugom mestu, pošto ima bolju koš-razliku od Hemofarma, koji je izgubio od Partizana sa 90:76.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Mile Ilić sa 21 poenom i sedam skokova, dok su Filip Čović i Branko Lazić postigli po 13 poena.

Radnički je predvodio Stiven Marković sa 15 poena, dok je Marko Čakarević postigao je 12, a Majk Li 11 poena.

Pogledajte još