Leonardo optimista, u Šalkeu oprezni

BEOGRAD, 13. aprila 2011. (Beta) - Trener Intera Leonardo rekao je da je optimista po pitanju plasmana njegove ekipe u polufinale Lige šampiona, uprkos tome što aktuelni šampion Evrope mora da pobedi Šalke sa najmanje četiri gola razlike.

Fudbaleri Intera igraju u Gelzenkirhenu protiv Šalkea (20.45) revanš utakmicu četvrtfinala Lige šampiona. Šalke je prošle nedelje u prvom meču pobedio u Milanu sa 5:2, pa će plavo-crnima za prolaz biti potrebna pobeda od 4:0.

"I dalje sam optimista. Naš cilj se nije promenio. Sve je moguće", rekao je trener Intera Brazilac Leonardo.

"Isto misle i igrači, kao i (Samjuel) Eto, koji je tokom karijere sa svojim klubovima u nekoliko navrata posle preokreta uspevao da prođe dalje. On nam je pričao o tome i svi smo te priče emotivno doživeli", dodao je on.

Eto je igrajući za Barselonu uspeo da pobedom od 4:0 prevaziđe zaostatak od 1:5 protiv Hetafea.

"Teško je verovati u naš prolaz, ali u fudbalu je sve moguće, čak i snovi. Inter je sastavljen od fudbalera koji mogu da igraju odlične utakmice i pobede. Takođe, imamo šansu i u domaćem prvenstvu, pošto je do kraja šampionata ostalo još dva meseca", rekao je Eto.

U ekipu Intera vraća se centralni bek Lusio, kao i Valter Samjuel, koji se oporavio od operacije ligamenata desnog kolena u novembru.

"Mislim da on neće igrati, ali dobra stvar je što je Samjuel ponovo u timu", rekao je predsednik Intera Masimo Morati.

Kristijan Kivu neće igrati zbog suspenzije, jer je isključen u prvoj utakmici.

U prvoj utakmici golove za Inter postigli su Dejan Stanković i Dijego Milito, dok je u timu Šalkea dvostruki strelac bio Edu, a pogotke su postigli još Joel Matip, Raul Gonzales i Andrea Ranokija autogol.

Trener Šalkea Ralf Rangnik, koji je na klupi pre mesec dana zamenio Feliksa Magata, oprezan je uoči revanša.

"Biću miran samo ako pet minuta pre kraja utakmice budemo imali tri, ili još bolje, četiri gola prednosti", rekao je Rangnik.

U timu Šalkea zbog suspenzije neće biti napadača Džefersona Farfana, ali će igrati Raul Gonzales, najbolji strelac Lige šampiona sa 70 golova.

Šalke u utakmicu ulazi ohrabren pobedom protiv Volfsburga u subotu od 2:0.

"Bili smo autsajderi u Milanu, ali smo dominirali utakmicom. Sada moramo da budemo oprezni. Inter će sigurno od početka napadati, nije tajna da imaju odlične napadače. Moramo da budemo oprezni", rekao je defanzivac Šalkea Benedikt Hevedes.

Danas od 20.45 igraju i Totenhem i Real Madrid. U prvoj utakmici prošle nedelje u Madridu, Real je pobedio sa 4:0.

Pogledajte još