Đilas objavio tim i ciljeve KSS

BEOGRAD, 13. aprila 2011. (Beta) - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas zvanično se kandidovao za predsednika Košarakškog saveza Srbije, istakao pet svojih ciljeva i otkrio imena četiri potpredsednika.

Đilas je potpredsednicima odredio sektore: za mušku košarku Dejan Bodiroga, za takmičenja Dejan Tomašević, za žensku košarku Ana Joković, a za finansije i marketing Vuk Mitrović.

Uz taj tim, rukovodstvo KSS činiće i četiri člana Upravnog odbora, koji će predstavljati regione.

Đilas je naveo da su osnovni ciljevi obezbeđivanje svih uslova za normalan rad Saveza; briga o muškim i ženskim košarkaškim selekcijama Srbije; rad sa mlađim kategorijama i "nesmetan razvoj ženske košarke", i konačno - uvođenje više košarke u škole.

U kandidaturi koja je danas podneta u KSS Đilas navodi da će se "uložiti maksimalni napori" da se omogući razvoj "istorijski utemeljenih košarkaških centara".

Đilas je najavio i osnivanje samostalne domaće lige koja bi bila punopravni član ULEB-a.

"Učinićemo sve da svi najvažniji faktori u našoj košarci, bez obzira na to koji klub predstavljaju i vole, budu deo jednog velikog tima koji ima samo jedan cilj - prosperitet naše košarke. Nadam se da će ovakav pristup... postati zajednički za sve i da ćemo uz takav pristup izbeći neke ružne scene i događaje kojima smo bili svedoci", piše u kandidaturi Đilasa.

Izborna skupština KSS biće u ponedeljak, 18. aprila.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.