Revija Ilije Kostadinov

PR Beosporta Sanja Heleta kaže da su ovo brendovi koje karakterišu jarke boje i zanimljivi dezeni.

- Kolekcijama dominiraju upadljivi modeli prepuni aplikacija koji su prikladni i za svakodnevnu šetnju gradom, ali i za noćne izlaske. Brend Custo Barcelona je novi na beogradskom tržištu i drago mi je što se prvi put prikazuje na Fashion Selection – u. Sto se tiče Pepe Jeans – a, Andy Warhol je njegova specijalna linija koja je inspirisana delima čuvenog umetnika.

Pepe Jeans London je brend koji tradicionalno nudi modele prepune džinsa, namenjene opuštenim, svakodnevnim varijantama. Na reviji su prikazane duge, šarene haljine, tekses jakne, a od asesoara su za ovo proleće neophodni šeširi i mašne.

O' Neill je predstavio žensku i mušku kolekciju kupaćih kostima i pratećih modnih detalja. Prikazani su kostimi u jarkim bojama, japanke i pamučne haljine za plažu. Što se muškog dela kolekcije tiče, ona je prepuna zanimljivih bermuda u jarkim bojama.

Kolekcija za proleće/leto 2011. domaćeg brenda PS fashion prikazana je na 18. Herbafast Fashion Selection. Kolekcija je posvećena holivudskoj divi Elizabet Ttejlor a odiše ležernošću sa notom glamura. Prikazani su modeli svetlih i pastelnih tonova, laganih materijala. Pistom su prošetale i ličnosti iz javnog zivota, glumica Danica Maksimović, pevačica Jelena Tomašević, voditeljke Marina Kotevski i Ivana Baltić i glumica Iva Štrljić.

Dizajnerka Slađana Pantović kaže da su u kolekciji zastupljeni ženstveni modeli koji su namenjeni svim generacijama.

- Prolećni modeli su prepuni zanimljivih boja i krojeva, prikazano je puno dugačkih, cvetnih haljina i kratkih kreacija koje su sečene u struku. Ženstvenost je definitivno u modi. Kada kreiramo, imamo u vidu da moramo da pokrijemo nekoliko generacija, od mladih devojaka do njihovih baka koje žele da budu mlade.

Glumica Danica Maksimović je otvorila reviju, sa svojim sinom Milosem Lolicem.

- Meni je moda sastavni deo života kao i svakoj savremenoj zeni a večeras sam posebno uživala i mislim da je publika to osetila. Drago mi je što sam dugogodišnje glumačko iskustvo mogla da prenesem i na pistu.

Pevačica Jelena Tomasević je od prošle godine zaštitno lice ovog brenda, te se rado odazvala pozivu da učestvuje na reviji.

- Već tradicionalno dobro sarađujem sa brendom PS fashion, a uprkos velikoj tremi i malom manekenskom iskustvu zadovoljna sam kako je sve proteklo. Što se modela tiče, inače mi pristaju romantične kreacije tako da sam rado prošetala taj retro izgled.

Voditeljka Marina Kotevski već ima pomalo manekenskog iskustva.

- Večerašnja zamisao je bila da ja u svom modelu predstavljam Kleopatru, sa tom dugačkom haljinom i zatamljenim ocima. Iako uglavno nosim kraće modele, promene mi nisu strane, te sam rado nosila nesto drugacije.

Glumica Iva Štrljić je zatvorila reviju, pojavivši se u kratkoj venčanici.

- Volim PS fashion i mislim da sve dame mogu sebi da priušte komade iz ovog brenda. Takodje, ja kao glumica volim da se oprobam u nečemu gde sam ja - ja i gde se ne krijem iza lika koji tumačim.

Treca revija na 18. Herbafast Fashion Selection - u bili su dizajneri iz Makedonije, pa su tako prikazane kolekcije Nebojše Toleskog i Ilije Kostadinova. Treći deo revije je predstavljao segment Best of Macedonia u okviru kojeg su poznate ličnosti iz makedonskog javnog života nosile modele njihovih dizajnera. Između ostalih, pistom su prošetali Zahir Hadžimanov i Toni Zen.

Nebojša Toleski je predstavio kolekciju inspirisanu mačem, koji od objekta, nastaje subjekat u kolekciji.

- Inspiraciju sam pronašao u filmovima gde me je večito fascinirao mač kao objekat. Sada sam ga provukao kroz čitavu kolekciju, kroz različite modele haljina. Rolke predstavljaju drške od mača, a kada se on obrne dobija se A forma koja se vidi u modelima. Oni su uglavnom u crnoj boji, dugački i svečeni, sa čipkanim detaljima i u duhu klasike.

Ilija Kostadinov je predstavio kolekciju ,,Margo'' neobičnih krojeva, u crnoj boji i sa ručnim pletivom.

- Inspirisala me je činjenica da svetlost stiže iz tame, kao lotos koji na površinu dolazi iz najvećeg blata. Ti kontrasti navode čoveka da razmisli o smislu svega što ga okružuje.

Reper Toni Zen se oprobao u ulozi manekena u okviru segmenta ,,Best of Macedonia''.

- Ja sam se trudio da iznesem model na najbolji način, iako nisam maneken i ne mogu da se priviknem da koračam pistom. Volim modu, a u Makedoniji imam butik u kome se prodaje garderoba u hip – hop stilu.

Pogledajte još