Obucite se shodno svojoj figuri (prvi deo)

U trenutku kada se spremate da negde izađete kasno je da se nervirate oko svoje figure. A zašto biste to i činile?! Ionako uz par saveta svaka dama može da izgleda savršeno u onome što obuče!

Prvo nekoliko opštih saveta koji će vam: a) pojednostaviti izbor adekvatne odeće za vašu figuru; b) smanjiti vam stres i preterivanje u samokritičnosti i - zadnje i najbitnije - c) olakšati vam život i uživanje u dobrom danu na poslu, u provodu...

Savet no. 1
Pogledajte se u ogledalo i iskreno procenite svoju građu. Prihvatite to što vidite.

Savet no. 2
Saznajte koje su vaše prednosti. Ako je to dugačak vrat, lepo izvajane ruke ili bujne grudi - učinite nešto da upravo istaknete to najlepše na vama.

Savet no. 3
Pomirite se sa činjenicom da niste savršeni. Jer, niko nije! Ono što mislite da nije vaša najbolja telesna odlika - sakrijte garderobom.

Savet no. 4
Komfor pre svega! Lepšom ćete se osećati ukoliko nosite komad garderobe u kome vam je udobno, nigde vas ne žulja, ne steže... Pantalone? Haljina? Suknja? Trenerka? Sve je u redu, ako je na vama pravi kroj tog komada garderobe.

Savet no. 5
Iznenadite sebe nečim što nikada niste pre obukli. Da li je to novi kroj, vrsta materijala ili dezen - probajte i možda ćete se iznenaditi koliko to vama zapravo dobro stoji, samo niste bili hrabri da probate.

Ovo bi trebalo da zna svaka dama kada je pred ogledalom uhvati nervoza ili joj čak padne na pamet da ne ode u provod samo zato što sebe vidi kao "nedovoljno zgodnu". Međutim, različite figure ipak imaju neke sitne tajne koje ih od "ne sasvim savršenih" pretvaraju u "atraktivne", a to je...

Šta treba da znaju dame sa oblinama?

1. Nosite haljine koje vam "obgrljavaju" figuru. One bi trebalo da budu uske u struku, da prate liniju kukova, a potom da se šire u donjem delu.
2. Struk je vaša prednost. Istaknite ga kajšem ili nekim sličnim detaljem.
3. Izaberite koji deo tela ćete "ogoliti". Dugačak šlic na haljini će istaći vaše noge na diskretan način. Ili, probajte sa malo istaknutijim dekolteom. Ne preterujte ni u čemu pa ni u "razotkrivanju".
4. Izaberite jednostavnije tonove boja. Crna je uvek dobar izbor, ali ne treba se bojati ni jarkih boja. Izbegavajte napadne šare, ali poneki svetlucavi ili šareni detalj na pravom mestu je uvek dobar izbor.
5. Ako vam je gornji deo garderobe više pripijen uz telo uvek izaberite malo širi (nikako preširok) donji deo. Previše usko ili previše široko je uvek pogrešan izbor.
6. Pravi detalji, poput nakita, asesoara, dobrih cipela ili prosto nečeg što će biti vaš "pečat", uvek su dobrodošli.
i... najbitnije... 
7. Budite svoji, prihvatite barem neka pravila i uživajte u svom telu!!!

Uskoro vam Nadlanu.com otkriva tajne kako da se pravilno obučete ako ste buckastiji, imate dečačku građu ili ste sitni, čekate bebu...

Katarina Milovanović

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.