Partizan na fajnal foru

BEOGRAD, 13. april 2011. (Beta) - Vaterpolisti Partizana plasirali su se na završni turnir Evrolige, pošto su u četvrtom kolu četvrtfinalne A grupe savladali domaću Budvu sa 8:5 (4:1, 1:1, 1:2, 2:1).

Crno-belima je to bila četvrta pobeda i nalaze se na prvom mestu na tabeli, dok su Budvani zabeležili treći poraz u elitnom evropskom takmičenju.

U drugoj utakmici ove grupe večeras u Herceg Novom igraju domaći Jadran i dubrovački Jug. Do kraja takmičenja u grupi ostala su još dva kola.

Izabranici Igora Milanovića odlično su "otvorili" utakmici, a dva pogotka za crno-bele postigao je razigrani Andrija Prlainović.

Po jedan pogodak za šampiona Srbije dali su Duško Pijetlović i Miloš Ćuk, dok je strelac za Budvu bio Milan Tičić.

U drugoj deonici dominirali su golmani Denis Šefik i Slobodan Soro, pa je ovaj period meča završen bez pobednika - 1:1.

Nešto bolju partiju Budvani su pružili u trećoj četvrtini, u kojoj su golovima Damjana Danilovića smanjili na 6:4. Na drugoj strani, mrežu domaćina opet je pogodio Duško Pijetlović.

Budvani su se potpuno približili Partizanu na početku poslednje deonice, kada je Marko Petković smanjio na 6:5. Ipak, tri minuta pre kraja, posle nekoliko neuspešnih napada, Partizan je preko Aleksandra Radovića dao gol i "odlepio" se na 7:5.

Kada su Budvani minut pre kraja napravili grešku u napadu, bilo je jasno da će Partizan doći do pobede, koju je golom potvrdio Ćuk.

Plasman na završni turnir Evrolige u junu u Rimu ostvariće dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe.

Pogledajte još