MOJI SU MI GOVORILI KU*VO ČETNIČKA: Nikolina Pišek iskreno o paklu kroz koji je prošla zbog braka sa Srbinom

Spot pod nazivom "Hejt, Sloveni, još ste živi?" u kojem učestvuju Severina, Goran Bogdan i Hristina Popović, nastao je u cilju sprečavanja govora mržnje u regionu, a veliki broj javnih ličnosti pozdravio je i podržao ovu kampanju magazina Buka, a jedna od njih je i Nikolina Pišek.

- Mnogo puta sam se našla na meti, ali od Hrvata, dakle mojih sunarodnika. Naravno da oni nisu dovodili u pitanje moju nacionalnu pripadnost, nego onu koju su mi brakom pripisali. "Vrati se tamo odakle si došla, ku*vo četnička, četnikušo!", bili su samo neki od komentara, a to su sve epiteti kojima me "časte" sopstveni sunarodnici. Pored toga, počev od 2008. godine kada sam započela da radim na projektu "Operacija trijumf", pa do danas, s uverenjem mogu da kažem da sam najviše zlostavljana Hrvatica. Ali samo da napomenem, to se ne odnosi na sve Hrvate, već samo na jedan vrlo specifičan, zatvoren i indoktriniran deo - objasnila je Nikolina.

- Dugo sam se pitala šta sa mnom ne valja, a onda sam shvatila da je problem u njima. To nasilje je još izraženije na društvenim mrežama i virtuelnom svetu, gde se sejači mržnje gotovo bez izuzetka štite anonimnošću i avatarima na kojima se diče nacionalnim ili religioznim obeležjima. Takve komentare nikad ne uklanjam, osim ukoliko govor mržnje nije upućen nekom osim meni, jer smatram da im ja ne mogu adekvatnije odgovoriti tj. da njihov digitalni otisak najbolje govori o njima samima - poručila je voditeljka za Objektiv.

- Iskreno i ne želim da brišem njihove bljuvotine, jer treba da ostanu kao primer svemirske i nadrealne gluposti. Bilo je vreme da se ovakva jedna kampanja pojavi! Sve pohvale za ovaj poduhvat! - rekla je Nikolina.

Izvor: Blic.rs/Objektiv
Foto: nikolina_pisek/Instagram

Pogledajte još