Jelena stigla u Bratislavu, čeka se Ana

BRATISLAVA, 13. aprila 2011. (Beta) - Teniserka Jelena Janković priključila se reprezentaciji Srbije koja se u Bratislavi priprema za duel sa Slovačkom u Fed kupu, dok se dolazak Ane Ivanović očekuje večeras.

Narednog vikenda, 16. i 17. aprila, Fed tim Srbije igraće protiv Slovačke plej-of duel za popunu Svetske grupe A za 2012. godinu.

"Priključila sam se timu, drago mi je što smo ponovo zajedno. Umorna sam od puta, tako da smo odlucili da malo odmorim danas i da prvi trening u Sibamac Areni odradim sutra ujutru. Igramo u najjačem sastavu i verujem da ćemo ostvariti cilj, pobediti Slovacku i plasirati se u Svetsku A grupu gde nam po kvalitetu i jeste mesto", rekla je Jankovićeva po dolasku u Bratislavu.

Reprezentativke Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić danas su trenirale, dok je Jelena Janković odmarala zbog umora od puta i promene vremenskih zona.

"Atmosfera u timu je sjajna. Od večeras ćemo biti kompletni i svi smo srećni zbog toga", rekla je Bojana Jovanovski posle treninga u Bratislavi.

Srbija je do sada dva puta igrala sa Slovačkom i oba puta je izgubila: 2007. u Košicama i prošle godine u Beogradu.

"Jako dobro ih poznajemo i verujem da ćemo im vratiti istom merom. Cilj je samo jedan - pobeda Srbije", dodala je Jovanovski.

Najmlađa članica Fed tima Srbije Aleksandra Krunić rekla je da "ne veruje da će igrati protiv Slovačke".

"Osećam se dobro. Bolje igram nego u februaru, napredujem i polako se navikavam na novu tehniku. Ne verujem da ću igrati, ali sam tu kada god budem zatrebala ekipi", rekla je Krunićeva.

Reprezentacija Srbije u martu je pobedila Kanadu sa 3:2 u kvalifikacijama za plej-of Fed kupa. U tim mečevima igrale su Bojana Jovanovski, Aleksandra Krunić i Ana Jovanović, koja ovaj put nije sa timom u Bratislavi.

Pogledajte još