Herbafast Fashion Selection

Na 18. Herbafast Fashion Selection-u u Ušće shopping center-u održana je revija ‚‚Cinema francais‚‚ na kojoj su srpski kreatori predstavili modele inspirisane francuskim filmom i glumicama koje su obeležile francusku kinematografiju. Revija ,,Cinema francais‚‚ je idejni projekat modne agencije Select i MegaComFilm-a. Pistom su prošetale mnoge poznate srpske glumice. Svetlana Bojković je otvorila reviju modelom Valentine Obradović iz kolekcije ‚‚Žena za ukras‚‚. Ova kolekcija je inspirisana čuvenom francuskom glumicom Catherine Deneuve.

- Ovo veče je spoj moje dve velike ljubavi, a to su moda i film. Francuski film je moja velika ljubav, a sa druge strane i inspiracija čitave moje stvaralačke i kreativne karijere- istakla je kreatorka Valentina Obradović

- Nije mi prvi put da učestvujem, mada retko to radim, ali mi je ovaj put posebno drago zato što revija prati filmske dive počevši od Catherine Deneuve kao najstarije do Audrey Tautou kao najmlađe-rekla je Svetlana Bojković.

Model Vasilija Kovačeva inspirisan Isabelle Adjani ponela je glumica Marija Vicković. Kolekcija nosi naziv ,,Kraljica Margo‚‚ i inspirisana je ulogom koju ova glumica tumači kao kraljica Margo.

Izuzetno mi je drago da sam učestvovala na ovoj reviji jer je posebna . Potsetili smo se na stil francuskih glumica i takođe na njihovo prisustvo u filmskom svetu.- istakla je mlada glumica Marija Vicković.

Audrey Tautou je inspirisala Marinu Milovanović da napravi kolekciju ‚‚Coco‚‚.

- Proučavala sam njen izgled , a posebno privatan stil. Ja je doživljavam na taj romantičan način i trudila sam se da sama forma haljine bude romantična.

Model iz ove kolekcije na pisti je iznela Sloboda Mićalović.

- Jako inspirativno iskustvo, naročito što sam videla kako to kreatori mene doživljavaju što me je pomalo iznenadilo. Mislim da su ove godine kreatori pokazali da su maštoviti i ja stvarno nisam znala koja je haljina od koje lepša.

Uloga Juliette Binoche u filmu Overena kopija inspirisala je Milenu Radović da napravi istoimenu kolekciju. Poznata glumica Branka Pujić je pistom prošetala u modelu ljubičaste boje i lepršavog materijala iz ove kolekcije.

Zvonko Marković je inspiraciju pronašao u čuvenoj Brigitte Bardot i svoju kolekciju nazvao ‚‚Parižanka‚‚. Model iz ove kolekcije nosila je Jovana Stipić.

Fotograf: Mirjana Ristić Damjanović

Pogledajte još