Šalke opet pobedio Inter

BEOGRAD, 13. april 2011. (Beta) - Fudbaleri Šalkea plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su i u revanšu četvrtfinala na svom terenu savladali prošlogodišnjeg prvaka Inter sa 2:1.

U prvoj utakmici koja je odigrana prošle nedelje u Milanu, nemački tim slavio je sa 5:2. Protivnik Šalkea u polufinalu biće Mančester junajted, koji je juče eliminisao Čelsi.

Golove za Šalke večeras su postigli Raul Gonzales u 45. i Benedikt Hevedes u 81. minutu. Strelac za Inter bio je Tijago Mota u 49. minutu.

Inter ni u revanš utakmici protiv Šalkea nije ličio na ekipu koja je prošle sezone "samlela" sve protivnike na putu do titule prvaka
Evrope.

Prvu šansu na utakmici imao je Šalke u 16. minutu, ali je golman Žulio Sezar bez većih problema zaustavio pokušaj glavom Raula Gonzalesa.

Inter je prvi put ozbiljnije zapretio rivalu u 36. minutu, kada je Dejan Stanković šutirao sa distance, ali je čuvar mreže Šalkea Manuel Nojer bio na pravom mestu.

Nekoliko minuta kasnije pokušao je desni bek Intera Maikon, ali je lopsta otišla preko gola.

Nemačka ekipa do prednosti je došla u poslednjem minutu prvog poluvremena Hurado je proigrao Raula, koji je prošao kroz odbranu Intera kao da ona ne postoji i poslao loptu iza leđa Sezara.

Inter je zaigra nešto bolje u drugom poluvremenu, pa je u 49. minute izjednačio preko Mote koji se najbolje snašao u kaznenom prostoru domaćina.

Šalkeu je u 61. minutu poništen drugi pogodak zbog ofsajd pozicije u kojoj se našao strelac Benedikt Hevedes. Inter je mogao do vođstva u 75. minutu, ali je Vesli Snejder pogodio stativu iz slobodnog udarca.

Usledio je odgovor Šalkea u 81. minutu, kada je Raul proigrao Hevedesa, a on je izbegao ofsajd zamku i snažnim udarcem sa 16 metara zatresao mrežu i postavio konačan rezultat.

Rezultati revanš utakmica četvrtfinala:

Totenhem - REAL MADRID 0:1 (prvi meč 0:4)
ŠALKE - Inter 2:1 (5:2)
MANČESTER JUNAJTED - Čelsi 2:1 (1:0)
Šahtjor - BARSELONA 0:1 (1:5)

- Prve polufinalne utakmice igraju se 26. i 27. aprila, a revanš mečevi su 3. i 4. maja.

Pogledajte još