ON JE I DALJE CENTAR MOG SVETA: Ljiljana Kapor iskreno o tri decenije života sa čuvenim Momom

Supruga srpskog pisca, novinara i slikara Mome Kapora, Ljiljana, danas je na televiziji K1 na najlepši način pokazala i dokazala da ljubav - ne umire. Sećajući se svog supruga, rekla je da iako je teško podnela njegovu smrt, danas kada govori o njemu ne može a da se ne osmehuje.

- Moma je bio večiti dečak, radost života! Mnogo smo se voleli. Govorili su mi: "Žene obožavaju Momu", a ja sam odgovarala: "Ali on obožava mene". I ja sam njega obožavala. Zajedno smo bili 30 godina od čega 22 u braku. Kada je preminuo bilo mi je jako teško, i danas je tako, ali sada kada o njemu govorim ne mogu, a da se ne smejem. Puno mi je srce. Moma je i dalje centar mog sveta i sve što radim - radim zbog njega - rekla je Ljilja u emisiji "Kec na jedanaest".

Ljiljana Kapor podelila je sa Aleksandrom Jeftanović i Boškom Jakovljevićem i gledaocima K1 televizije zanimljivosti poput one da kada je pisao Moma je bio sam, a kada je slikao - voleo je da bude među ljudima.

- Najviše je voleo da neko dođe kada slika. Da razgovara, da nešto popije. Nije voleo da se oblači i da kupuje garderobu, pa sam ga ja oblačila. I uvek je govorio da "burberry" mantil mora da bude pohaban, nikako nov. Do smrti je ostao veran Andriću i njegovim knjigama se vraćao celog života. Do samog kraja sam mu ih čitala - kazala je s osmehom Ljiljana.

Supruga našeg poznatog pisca rekla je i da se raduje Legatu Mome Kapora koji će činiti galerija u kojoj će biti izložena njegova ali i dela drugih umetnika, kao i njegov atelje.

- U ovom prostoru biće organizovane izložbe, koncerti... Biće to prostor u kojem će biti smešten veliki deo Momine ostavštine: slike, njegov atelje, nameštaj, fotografije, dokumenta, knjige... Želim da sve to ostavim Beogradu. Vidimo se na izložbi 3. septembra – poručila je Ljiljana Kapor.

Autor: Nadlanu.com/M.M.
Foto: K1/Promo

Pogledajte još