USPOSTAVITE KONTAKT: Pet seks poza emotivno će vas povezati sa partnerom

Seks je važna komponenta svakog intimnog odnosa. Iako se smatra da su za seks potrebne emocije, psiholozi smatraju da on može pomoći prilikom emotivnog povezivanja dve osobe.

Bilo da ste upravo ušli u novu vezu ili želite da "začinite" i ojačate postojeću, ovih će vam pet pozicija u seksu u tome pomoći.

1. Misionarska poza

Smatra se najdosadnijom pozom, ali ona to nikako nije ako ste u blizini osobe koja vas privlači. Ova se poza tada smatra najboljim odabirom za povezivanje jer imate priliku da se gledate direktno u oči. Šapnite partneru nešto na uvo, uspostavite kontakt očima i dozvolite da vam se tela potpuno spoje.

2. "Doggy style"

Ova poza, kada su partneri leđima okrenuti jedno od drugog možda ne zvuči kao idealna poza za povezivanje partnera, ali znate što jeste? Orgazam. A ova poza će ga i omogućiti. Žene u ovom položaju doživljavaju duboku penetraciju, što može dovesti do ultimativnog užitka. Stručnjaci smatraju kako ova poza "budi" adrenalin, a deljenje tog iskustva može vas samo povezati.

3. Ispod tuša

Seks ispod tuša omogućava da se stvari rade polagano i dugo... Topla voda, ambijentalni zvuk i ugodni mirisi mogu rasplamsati vašu maštu i strasti, a sve to može dovesti do nezapamćenog orgazma.

4. Položaj kašike

Ovo je jedna od najudobnijih poza u seksu, a često kažu da je za "lenje" jer niko ne mora previše da se muči... No, žene je vole jer ih pritom partner može ljubiti i grliti, a prema nekim istraživanjima muškarci u ovoj pozi mogu izdržati jako dugo.

5. Ples u krilu

Ovo je položaj jednako omiljen i kod muškaraca i kod žena. Muškarci ga vole jer imaju pogled na telo žene, a one pak mogu "da dominiraju" tj. kontrolišu brzinu pokreta, što će ih lakše dovesti do orgazma.

Izvor: Ordinacija.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još