Tevez propušta mančesterski derbi

BEOGRAD, 14. aprila 2011. (Beta) - Fudbaler Mančester sitija Karlos Tevez propustiće utakmicu polufinala FA kupa protiv gradskog rivala Mančester junajteda zbog povrede kolena, ali je kapiten "crvenih đavola" Nemanja Vidić ocenio da to neće olakšati posao njegovom timu, preneli su engleski mediji.

"Mislim da nismo u prednosti zato što će Siti igrati bez Teveza. On je kvalitetan napadač, ali su Edin Džeko i Mario Baloteli, takođe, opasni", rekao je Vidić za Mančester ivning njuz.

Odbrambeni fudbaler Junajteda i reprezentacije Srbije nije želo da napravi poređenje kog od trojice napadača Sitija bi mu bilo lakše da čuva.

"Ne bih rekao da je lakše čuvati jednog od njih nego ostale. Svi su opasni na svoj način i potrebno je da se adaptiram na svačiji stil igre", kazao je Vidić.

Karlos Tevez povredio je koleno u ponedeljak, 11. aprila, u utakmici Premijer lige koju je Siti izgubio od Liverpula sa 3:0.

Trener Mančester sitija Roberto Manćini rekao je da će oporavak argentinskog napadača trajati tri-četiri nedelje.

"Tevez neće igrati u subotu. To je veliki problem za nas, ali ne smemo da rizikujemo", rekao je Italijan za list Miror.

Mančester siti u subotu će ugostiti Mančester junajted u polufinalu FA kupa, dok drugi par čine Bolton i Stouk. Oni se sastaju u nedelju u Boltonu.

Pogledajte još