Partizan se prvi pita za Tejga

Ishitreni pokušaj medija u Gani da njihovog reprezentativnog napadača, Prinsa Tejga, „vrate” u Hofenhajm nije izbacio iz takta ljude u Partizanu. Čelnici srpskog prvaka mirno su dočekali špekulaciju kako uprava nemačkog kluba traži da se tamnoputi špic na leto vrati pod njihove skute.

Crno–beli u fioci čuvaju dokument koji ih stavlja korak ispred bundesligaša, o čemu svedoče reči Gorana Milovanovića, agenta strelca šest golova na osam prolećnih utakmica.

Klauzula sastavljena prilikom zimske pozajmice precizira da o budućem angažmanu Tejga odlučuje najpre Partizan. Naravno, uz saglasnost Prinsa. Ako žele da ga kupe, sve je na strani crno–belih. Identičan je i dogovor sa Milanom po pitanju Dominika Adije. I tačka, nema čak ni mesta zapeti – ilustrativno zvuče reči Milovanovića.

Prema dogovoru dva kluba, u slučaju da na kraju sezone trener Aleksandar Stanojević bude zadovoljan Tejgovim partijama, prvak Srbije ima pravo preče kupovine. Nezvanično, u tom slučaju Partizan bi za otkup ugovora morao da izdvoji milion i po evra.

U Humskoj poseduju papir na osnovu kojeg do 30. juna imaju mogućnost da se izjasne da li žele da kupe Tejga. U toj priči Hofenhajm se ništa ne pita do pomenutog datuma, sva prava su u rukama beogradskog kluba. Moguće da Nemci, posle dobrih igara i golova, u Prinsu vide pojačanje za sledeću sezonu, pogotovu što raspolažem informacijama da će ostati Vedada Ibiševića. Partizan se, ipak, prvi pita.

Kompletna priča je, za sada, u senci takmičarskih obaveza.

Ne razumem kome je interesu da potencira informaciju o navodnom povratku mog klijenta u Hofenhajm. Takav zahtev iz Nemačke ne postoji. Tejgo je posvećen utakmicama sa Vojvodinom, Smederevom i Crvenom zvezdom, želi da pomogne timu, neophodan mu je mir kako bi se koncentrisao na osvajanje devet bodova u tri važna kola – podseća Goran Milovanović

Izvor: www.zurnal.rs

Pogledajte još