Troicki u četvrtfinalu Mote Karla

MONTE KARLO, 14. april 2011. (FoNet) - Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u četvrtfinale turnira masters serije u Monte Karlu, pošto mu je Španac Tomi Robredo predao meč osmine finala.

Robredo je prvi set dobio rezultatom 6:3, a u drugom je Troicki vodio 2:1, kada je Španac zbog povrede noge bio primoran da preda.

Za ulazak u polufinale reprezentativac Srbije će igrati protiv šestog tenisera sveta Španca Davida Ferera. Njih dvojica do sada su se sastajali dva puta i oba meča je veoma ubedljivo dobio Ferer.

Troicki je dobro počeo meč protiv Robreda i napravio brejk već u prvom gemu, ali je Španac odmah uzvratio i dva puta zaredom, u drugom i četvrtom gemu, oduzeo servise srpskom teniseru. Do kraja seta Robredo je zadržao prednost i poveo.

U drugom setu prva tri gema su išla uz servis i Troicki je poveo 2:1. U četvrtom gemu Robredo je kod vođstva 40:30 bio primoran da zatraži pomoć lekara, ali je odmah po povratku na teren odlučio da preda.

Plasmanom u četvrtfinale Troicki je zaradio 135 poena za ATP listu, jer je prošle godine ispao već u drugom kolu, a savladao ga je upravo Robredo. Ukoliko se plasira u polufinale probiće se na 15. mesto na listi najboljih igrača sveta

 

 

Pogledajte još