Ruski pisac Ilja Stogoff se izgubio

BEOGRAD, 14. aprila 2011. (Beta) - Ruski pisac Ilja Stogoff koji je u četvrtak u podne u Beogradu trebalo da predstavi svoj roman "1.000.000 evra", a najavljen je i kao jedan od učesnika "Prose festa" u Novom Sadu, još nije doputovao jer se najverovatnije izgubio, saopštila je beogradska izdavačka kuća "Mono & Manjana".

Stogoff je u Srbiju iz Rusije krenuo autostopom, a poslednja informacija o njemu, kako je saopštio izdavač, jeste da i dalje putuje ili da se izgubio.

Organizatori "Prose festa" i izdavač ga i dalje očekuju, ali je današnja promocija njegovog romana u Beogradu otkazana dok ne bude poznat ishod piščevog putovanja. "Izvinjavamo se zbog izmene planova i nadamo se da će Stogoff bezbedno doputovati u Srbiju", saopštio je izdavač.

Prema planu organizatora "Prose festa", Stogoff bi u Novom Sadu trebalo da nastupi u petak. Planirano je da se ruski pisac tokom dana susretne s učenicima novosadskih gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj" i "Laza Kostić" i da s njima razgovara o svom književnom delu. Na srpskom jeziku objavljeni su njegovi romani "mASIAfucker" u izdanju "Arhipelaga" iz Beograda i "1.000.000 evra ili hiljadu druga noć 2003. godine" u izdanju "Mono & Manjane".

Pogledajte još