VREME JE ZA PROLEĆNO ČIŠĆENJE: Kako se horoskopski znaci snalaze u sređivanju doma i ormara?

Detaljan horoskop otkriva kako da ne poludite dok sređujete kuću ili ormar!

Koga proleće natera da pobaca i stvari koje su mu zapravo potrebne, a ko će ovu obavezu odlagati praktično do jeseni? Neki znaci izuzetno su efikasni u sređivanju doma, dok kod drugih prolećno raščišćavanje izaziva anksioznost. Ovo je vodič za prolećno spremanje za svaki znak.

Ovan

Najčešće vas "ponese" prolećno čišćenje, zaletite se da najpre raščistite sve po kući ili stanu, i onda zapravo pobacate i stvari koje vam možda nisu potrebne, ali ih volite, i posle vam bude žao. Nemojte žuriti, polako osmislite plan sređivanja kako ne biste slučajno ostali bez neke stvari koju volite.

Bik

Obrnuto od Ovnova, vi se "razvlačite" kada dođe čas za prolećno spremanje, zbog čega ono često postane letnje, ili čak jesenje! Teško vam je da se odreknete materijalnih stvari zbog čega u vašem stanu možda nastavlja da vlada haos!

Blizanci

Pokušaćete da uradite previše stvari odjednom, u želji da sve odmah zablista, i potpuno ćete se pogubiti ili čak iznervirati. Zapamtite, proleće nije taj jedan dan kada ste rešili da baš sve sredite, već čitavo jedno godišnje doba. Rasporedite zadatke i rešavajte ih jedan po jedan.

Rak

Rakovi su emotivni zbog čega su veoma osetljivi i na premeštanje stvari po kući, to im remeti tok energije. Veoma im je teško da se odreknu nekih predmeta, makar oni više nemali nikakvu upotrebnu vrednost. Najbolji savet za Rakove je da prolećno spremanje obavljaju u društvu.

Lav

Znamo, raspremanje nije zabavno, a jedan od znakova koji mu se najviše opiru je upravo Lav. Zato Lavovi moraju od ove obaveze da naprave avanturu. Podelite je u više malih činova, pravite pauze, i obavezno sebe nagradite na kraju.

Devica

Odgovorna, pedantna i organizovana Devica voli period prolećnog raščišćavanja. Problem je samo da ga konačno započne. Zbog anksioznosti koju povremeno oseća, Devica bi trebalo da napravi detaljan plan ove aktivnosti kako je ne bi "zatrpala". Da bi vam bilo lakše, pročitajte trik za skidanje kamenca bez ribanja!

Foto: Ilustracija/Pexels.com

Vaga

Najveća greška koju Vaga pravi je to što misli da sve može sama. Ponekad Vage dozvole da se nagomila sve i svašta kod njih i srećno žive u svom kreativnom haosu, ali kada objektivno pogledaju svoj životni prostor, zaboli ih glava od svega što vide! Sistemi za organizaciju, kutije, police, najbolji su prijatelji Vage.

Škorpija

Škorpija ima delove stana za koje je posebno vezana, i ti će joj biti najteži za sređivanje. Kao i Rak, osetljiva je na energetske tokove u svom životnom prostoru, zbog čega bi trebalo da ih bolje razume. Ako ste Škorpija i ne razumete se u feng šui, trebalo bi da počnete da ga istražujete, promeniće vam pogled na svet - haos će nestati, a energija u vašem životnom prostoru će biti mnogo pozitivnija!

Strelac

Strelčevi imaju osnovni problem u prolećnom sređivanju - izbaciće sve što treba, i onda će sve to zameniti novim stvarima koje im prave haos u stanu. Strelčevi će možda pobacati nešto što je dotrajalo, i ne treba im, ali će ga odmah zameniti novom sitnicom koja im takođe ne treba. Ne brinite, Strelčevi, ne morate da svedete svoj dom na potpuni minimalizam, samo pronađite balans. Ukrasite svoj dom i biljkama!

Jarac

Jarac je znak koji će preterati u sređivanju, i ponekad će ga perfekcionizam i činjenica da voli da se ozbiljno posveti zadatku pred sobom, naterati da ih kuće izbaci i ono što bi trebalo da ostane! Budite fokusirani na čistoću, a ne na nered, mada budimo iskreni, kod Jarčeva nereda ni nema. Pročitajte i koji oblik sudopere je najlakši za čišćenje!

Vodolija

Vama je potrebno mnogo svetlosti i vazduha koji struji, zbog čega bi trebalo da se najpre fokusirate na čišćenje prozora, zavesa, nameštaja koji blokira protok vazduha. Obavezno operite i posteljinu, tepihe, za vas je fokus na predmetima koji unose svežinu mirisom.

Ribe

Svaku priliku za sređivanje doma, Ribe shvataju kao da bi trebalo da ga okrenu naglavačke! Kod njih ćete najčešće doći i shvatiti da su potpuno preokrenuli raspored nameštaja. Ribe su kreativne, vole novu energiju, i na taj način pristupaju i sređivanju kuće - nađu novo mesto za nešto i često dođu do lepih rešenja koja im pre toga nisu ni padala na pamet.

Izvor: Mondo.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još