KRIZNI ŠTAB DONEO ODLUKU: Jeftiniji PCR test za strance – podsticaj domaćem turizmu

Na današnjoj sednici Kriznog štaba usvojena je inicijativa Udruženja za turizam Privredne komore Srbije da se smanji visina naknade za PCR testiranje stranih turista, saopštila je danas Privredna komora Srbije (PKS)

- To će doprineti povećanju broja dolazaka stranih turista za vreme predstojećih uskršnjih praznika i najavljenih grupa gostiju iz arapskih zemalja tokom proleća - ocenila je sekretarka Udruženja za turizam PKS-a Tijana Maljković, prenosi Tanjug.

PKS dodaje da su Predstavnici Grupacije turističkih agencija i Grupacije hotela Srbije ukazali na veliko interesovanje turista za dolazak u Republiku Srbiju iz Bahreina, nakon posete njihove delegacije našoj zemlji, kao i ostalih arapskih zemalja, posebno po završetku ramazanskog posta, polovinom maja.

Turistički poslenici upozoravali su ranije da iznos PCR testa destimuliše dolazak stranih turista u Srbiju, jer im je za povratak u matične zemlje neophodno testiranje u našoj zemlji.

- Smanjenjem troškova testiranja u Republici Srbiji za strane turiste pružena je dodatna podrška sektoru turizma, i ova odluka omogućiće da i u ovako vanrednim uslovima poslovanja naša zemlja ostane konkurenta turistička destinacija - ističe Maljkovićeva.

Odlukom Kriznog štaba, podsetimo, cena PCR testa na lični zahtev za strance će ubuduće biti ista kao i za državljane Srbije i iznosiće 9.000 dinara.

Izvor: Politika.rs/Tanjug
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još