ULEPŠAJTE NAJNEOMILJENIJI DAN U SEDMICI: Zašto je važno da svakog ponedeljka budete seksualno aktivni?

Ustajanje, posao i druge obaveze koje dolaze s odrastanjem: ponedeljkom je sve još dvostruko strašnije. Barem takav imidž ima nejneomiljeniji dan u nedelji (koji taj naziv često nosi s pravom).

To je dovoljan razlog da početak nedelje ubuduće započnemo malo drugačije – i ne, ne govorimo o jutarnjoj rutini s jogom i ovsenom kašom, nego o seksu!

Kako rutine podižu naše raspoloženje?

Isplanirati ponedeljak kao fiksni seks-dan u svoju ljubavnu rutinu nije loša ideja – pazite: fiksne dnevne rutine daju nam sigurnost, pa se zbog njih osećamo opuštenije i bolje. A to nam je svima potrebno, zar ne?

Rutina nam je nedostajala tokom protekle godine, kako zbog karantina, tako i zbog raznih drugih ograničenja. Dakle, vreme je za malo više opuštenosti u svakodnevici. Ako je nova rutina još povezana sa seksom, onda sigurno ne može da šteti.

Čak 45 posto seksualno aktivnih ljudi je u nedavno sprovedenoj anketi priznalo da su isplanirali seks u svoju svakodnevicu. Za to postoji poseban razlog: parovi s fiksnim seksualnim rasporedom imaju ispunjeniju vezu i srećniji su.

Izvor: Miss7.24sata.hr
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.