Kako se predstaviti u najboljem svetlu

Želite li da obnovite svoj imidž, poboljšate retoriku, delujete kompetentno i autentično i pri tom ulivate poverenje? Bečki psiholog Julija Umek otkriva kako možete da se  dobro "prodate", poslovno i privatno, da budete uspešni i ostvarite najbolje rezultate. Svaki čovek se svojim nastupom, svesno ili nesvesno, predstavlja u dobrom ili lošem izdanju. To, između ostalog, zavisi od izbora odeće, frizure, stila i govora. 


Svestan izbor spoljašnjeg nastupa
Odredite kakav ćete utisak ostaviti na druge, tako što ćete svesno odabrati spoljašnji nastup. Mislite na to, koliko je od pomoći kada već kroz način odevanja možete da prepoznate s kim imate posla – na primer, s lekarima, policajcima i slično.

Usklađena slika o sebi i drugima
Da biste bolje prepoznali sebe, pomažu sledeća pitanja: u kakvom socijalnom okruženju živim? Kome pripadam? Kakav mi je stav o životu? Kada se osećam srećnim? Šta mogu da učinim za druge? Šta očekujem od drugih i šta drugi očekuju od mene? Odgovarajući na ova pitanja dobićete jasniju sliku o sebi i drugima.

Ostati veran sebi
Mnogi putevi vode do uspeha, zato ostanite verni sebi, odredite u čemu se sastoji vaš uspeh: da li u stručnom znanju iz određene materije, da li je marljivost vaš znak prepoznavanja ili ste dobri u sklapanju kontakata. Jedna od najvažnijih odluka koju svako od nas treba da donese jeste za šta želi da upotrebi svoje vreme. 

Compress

Pogledajte još