“RAJA I POSLEDNJI ZMAJ” U ČETVRTAK 22. APRILA POČINJE SVOJ BIOSKOPSKI ŽIVOT I U KOMBANK DVORANI

NOVA I NEOBIČNA SINHRONIZOVANA DIZNIJEVA ANIMACIJA O ZMAJEVIMA I USAMLJENOJ RATNICI RAJI ZA SVE GENERACIJE

Insprisana  ljudima i kulturom jugoistočno Azije, radnja filma "Raja i poslednji zmaj" smeštena je u čarobnom gradu Kumandru, gde su ljudi i zmajevi živeli zajedno u slozi. Ali kada su zlokobna čudovišta poznata kao Drun postala pretnja za planetu, zmajevi su žrtvujući sebe, spasli čovečanstvo. Sada, 500 godina kasnije, ta ista čudovišta su se vratila.

https://www.youtube.com/watch?v=NXUOVn2FtKU

Sve je na usamljenoj ratnici Raji, da uđe u trag poslednjem zmaju u nadi da zauvek zaustavi neprijatelja. Međutim, tokom svog putovanja naučiće da je za spas sveta potrebno nešto više od magije – neophodno je i poverenje.

Ono što je interesantno je da je nova animirana priča okupila brojne domaće učesnike sinhronizacije ostvarene u različitim sferama umetnosti i sporta. Mladi vokali IRINA ARSENIJEVIĆ i MARIJA MIKIĆ, glumac BOJAN ŽIROVIĆ, jedan od najuspešnijih džudista ALEKSANDAR KUKOLJ, muzičar i producent SRĐAN ČOLIĆ, glumci TODOR JOVANOVIĆ, MILJAN DAVIDOVIĆ, samo su neki od učesnika koji su pozajmili glasove i interpretirali najnovije DIZNIJEVE likove.

Ulogu Benje, Rajinog oca tumači glumac Bojan Žirović koji je preneo svoje utiske sa snimanja sinhronizacije: "Utisak  je da sam se rasplakao kada smo radili kraj iako nisam odgledao ceo film. Majstori su da prenesu emociju, naprave katarzično finale i učine da film bude podjednako uzbudljv i deci i roditeljima."

Pogledajte još