Saobraćajne dozvole i nove tablice od 6. jula

Od 6. jula počeće izdavanje novih registarskih tablica i saobraćajnih dozvola, propisano je pravilnikom objavljenim u "Službenom glasniku". Predviđeno je da tablice budu zamenjene u roku od godinu dana, prilikom redovnog produžetka registracije. Nove tablice biće bele boje, s plavim poljem na levoj strani, na kojoj će biti ispisana međunarodna oznaka Srbije − SRB. 

Na tablici će crnim latiničnim slovima biti ispisana oznaka registarskog područja, potom crveni štit sa belim krstom i četiri ocila, ispod kojeg će ćirilicom biti navedena oznaka registarskog područja. Umesto kombinacije četiri do šest brojeva, kao dosad, registarska oznaka sastojaće se od tri ili četiri cifre i kombinacije slova na dve pozicije. U kombinaciju ulaze sva latinična slova, kao i slova W, X i Y. 

Saobraćajna dozvola biće dimenzija 54 sa 86,5 milimetara, sa tekstom na srpskom i na engleskom jeziku. Moći će da se automatski očitava i imaće više zaštitnih elemenata. Novost je registraciona nalepnica, koja će se lepiti na vetrobransko staklo prilikom prve i svake sledeće registracije.

("Pregled")

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.