Peti Beogradski mesec fotografije od 8. maja do 3. juna 2021. godine

Beogradski mesec fotografije biće otvoren 8. maja grupnom izložbom u Kući legata i Bioskopu Balkan.

U Kući legata će od 18 časova biti otvorena izložba „Novi talenti” koju je podržao Nikon Srbija. Žiri koji čine Paulina Ana Galančak (predsednica TIFF kolektiva i fondacije, kokreatorka TIFF festivala, kulturna animatorka, kustoskinja i fotografkinja), Mikiko Kikuta (umetnički direktor Šiogama fotografskog festivala u Mijagi kao i Setouči internacionalnog fotografskog festivala Takamatsu u Japanu), Fransesk Fabregas (fotograf i član Komiteta za promociju Nacionalnog plana za fotografiju), V. M. Hant (šampion fotografije, kolekcionar, kustos, konsultant i predavač) i Branimir Karanović (fotograf i profesor fotografije) odabrao je najbolje radove iz Srbije i regiona koji će biti predstavljeni na ovoj izložbi. Svoje radove izložiće Ljubov Rakšina iz Rusije (1. mesto), Maksim Matis iz Belgije (2. mesto) i Kristina Sergejeva iz Rusije (3. mesto), kao i Nađa Repman koja je dobila nagradu za najbolji domaći projekat.

Takođe od 8. maja posetioci će biti u prilici da posete samostalne izložbe sledećih autora: Dušan Kochol, Karolina Patos, Lorena Ros, Marija Ćalić, Matej Milenković, i Vladimir Živojinović će svoje radove izložiti u Kući legata, a Stephanie Pistel, Ines d’Orey, Ivan Blazhev, Karsten Kronas, Klaus Pichler, Made of Photos #2, Milan Marković, Miloš Nešić, Miloš Tomić, i Olatz Vazquez u Bioskopu Balkan.

The First Serbian ski jumper - from hand-made slops to the Winter Olympics
For the past year I’ve been following the extraordinary story of Nikola Stevanovic, a 15-year old boy who is convinced he will be the first Olympic ski jumper from Serbia.He and his dedicated father have sacrificed everything to fulfill this dream.
Building hand made tracks, training on make shift slopes with no government support,the two are pursuing the Olympic dream despite the enormous sacrifices
The father and son have let me into their lives, and allowed me to see not just their unique training but their personal lives in Serbia and now Slovenia where Nikola is enrolled in school and training on the mountains.
I intend to follow them in preparation for the 2022 Olympics and present this early work now for your consideration.

Beogradski mesec fotografije je prvi put organizovan 2016. godine a ovogodišnje izdanje je peto po redu. Organizacioni tim ovo izdanje manifestacija posvetio je svima onima koji su ugroženi haosom izazvanim epidemijom Covid-a 19, onima koji više nisu sa nama, kao i svima koji se trude da nam učine život mogućim i lakšim. 

Uspeh festivala baziran je na tri jaka stuba: kvalitetu domaće fotografske scene, saradnji sa umetničkim fondacijama, muzejima, galerijama i svim inostranim kulturnim centrima i ambasadama u Beogradu, kao i kontaktima i saradnjama sa drugim međunarodnim manifestacijama koje pružaju šansu da srpski fotografi prezentuju svoje radove u inostranstvu, uz dovođenje stranih fotografa u Beograd.

A Kiss (Robert and Troy)
International Gay Rodeo Finals
Texas 2012
- HEROES -
Copyright Karoliina Paatos
Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.