OBJAVLJEN PRVI TREJLER FILMA “PRIČA SA ZAPADNE STRANE“ REDITELJA STIVENA SPILBERGA

SPILBERGOVA ADAPTACIJA KULTNOG AMERIČKOG FILMA “PRIČA SA ZAPADNE STRANE“ U DOMAĆIM BIOSKOPIMA KRAJEM GODINE

Od pomenutog reditelja, kao i od njegovog dugogodišnjeg saradnika i dobitnika Pulicerove nagrade scenariste Tonija Kušnera (Minhen, Linkoln), na veliko platno stiže savremena verzija filma "Priča sa zapadne strane" koja donosi priču čuvenog klasika o žestokom rivalstvu i mladalačkoj ljubavi, u Njujorku, 1957.

https://www.youtube.com/watch?v=UvSXvXEVVSQ
Glumačku postavu savremene verzije filma čine mladi protagonisti Ansel Elgort (Ansel Elgort) u ulozi Tonija i Rejčel Zegler (Rachel Zelger) kao Maria, a u ostalim ulogama našli su se glumci Ariana DeBose, Dejvid Alvarez, Majk Fejst, kao i Rita Moreno koja je svojevremeno igrala u originalnoj filmskoj verziji iz 1961. tumačeći Anitu za čiju izvedbu je i nagrađena Oskarom u kategoriji za najbolju sporednu žensku ulogu. Rita Moreno sada nastupa u ulozi Valentine, vlasnice prodavnice u kojoj radi glavni lik, Toni. Moreno je takođe i izvršni producent filma.
Rachel Zegler as Maria in 20th Century Studios’ WEST SIDE STORY, directed by Steven Spielberg. Photo courtesy of 20th Century Studios. © 2021 20th Century Studios. All Rights Reserved.
Spilbergova verzija okupila je najbolji brodvejski i holivudski kreativni tim uključujući samog scenaristu Kušnera, potom koreografa Džastina Peka (Justin Peck) dobitnika nagrade Tomi, kao i renomiranog dirigenta filharmonije Los Anđelesa i dobitnika Gremi nagrade Gustava Dudamela koji je i dirigovao snimanjem čuvene muzičke partiture.
Rachel Zegler as Maria in 20th Century Studios’ WEST SIDE STORY.
"Priča sa zapadne strane" pojavila se 1961. kao adaptacija originalne brodvejske predstave rađene po knjizi Artura Lorensa i na na osnovu muzike Leonarda Bernstaina. Film je osvojio deset nagrada “Oskar”, među kojima zlatne statue u kategoriji za najbolji film i najbolju režiju.
Ansel Elgort as Tony in 20th Century Studios’ WEST SIDE STORY.
Ariana DeBose as Anita and David Alvarez as Bernardo in 20th Century Studios’ WEST SIDE STORY. Photo by Niko Tavernise. © 2020 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.
Pogledajte još