Prodaja pet tekstilnih firmi

Na aukciji 25. januara, ukoliko bude zainteresovanih, naći će se i pet tekstilnih firmi − "Mladost" u Mionici sa 68 zaposlenih, početnom cenom od skoro dva miliona dinara i investicijom od 366.000, "Zateks“ u Gadžinom Hanu, po početnoj ceni od oko 13,3 miliona i investicijom od oko 5,7 miliona, SMK − Velika Plana, AD "Perkon" s početnom cenom od bezmalo devet miliona, ulaganjem od oko osam miliona i 99 radnika, "Resavica" u Resavici, s najnižom početnom cenom od oko tri miliona i investicijom od četiri i po miliona dinara, i leskovačka "Domaća radinost" sa samo osam zaposlenih, čija će početna cena biti oko 9,2 miliona. 

Za kupovinu Fabrike mašinskih delova "EI holdinga" u Nišu potencijalni kupac treba da računa s početnom cenom od oko 12,6 miliona, investicijom od 4,6 miliona dinara i 18 zaposlenih, a za "EI Industrija elektronike" na oko 5,6 miliona i ulaganje od 149.000 dinara. U ponudi su i dve MIN−ove fabrike - "Metal" u Merošini po početnoj ceni od oko 7,9 miliona, uz investiciju od četiri i po miliona i MIN holding "Inženjering“, sa 75 zaposlenih, koji će  imati početnu cenu od oko 61,3 miliona dinara, dok će kupac morati da investira najmanje 6,5 miliona dinara. 

Početna cena za Fabriku montažnih i prostornih elemenata u Bačkoj Topoli biće 10,9 miliona dinara, a kupac će morati da uloži najmanje četiri miliona dinara. Trebalo bi da se proda i beogradski "MGI Revizija i računovodstvo", čija bi početna cena trebalo da bude oko 2,2 miliona dinara, građevinsko preduzeće "Proleterski put" u Požegi, RTV Kragujevac i tri veterinarske stanice, i to u Vranju, Kosjeriću i Kraljevu, a njihove početne cene trebalo bi da budu 1,7 miliona, odnosno 629.000 i oko 5,9 miliona dinara.

("Pregled")

Pogledajte još