Izložba Vuka Vučkovića u Galeriji Belgrade

Izložba “Art Lover” umetnika Vuka Vučkovića otvorena  je u četvrtak, 29. aprila u prostoru Galerije Štab u tržnom centru Galerija Belgrade.

 

Seriju apstraktnih slikačine radovi izvedeni tehnikom akrilnih boja na lanenom platnu, sa apstraktnim motivima, raznovrsnim po načinu izvođenja.Umetnikje želeo da ovom serijom predstavi celokupan razvoj apstraktne umetnosti, dodajući lični pečat.Stilski, radovi ove Vučkovićeve serije predstavljaju kombinaciju raznolikih stilova i tehnika, kao što su akcioni ekspresionizam, enformel, opart, strit art, popart i mnogi drugi, još nedefinisani, pravci savremene umetnosti.

Na izložbi će biti predstavljene i apstraktne slike velikog formata iz umetnikove serije „Kosmički predeli“, nastale tokomprethodnih godinu dana.

„Celokupan opus apstraktnih slika podeljen je u dveserije – 'Kosmički predeli' i 'Art Lover'. One zajedno predstavljaju moj pokušaj da vizuelno predstavim stanje svesti u datom trenutku, s namerom da bez jasnih insinuacija gledaocu ostavim slobodan prostor da pronađe značenje po sopstvenom senzibilitetu. Za mene rad na ovoj seriji predstavlja svojevrsno istraživanje različitih mogućnosti upotrebe tehnika i poteza. Težim ka izazivanju snažnog vizuelnog utiska“, rekao je Vuk Vučković.

 

Galerija Belgrade je destinacija koja širom otvara vrata za umetnost sadržanu u svakom njenom segmentu – od jedinstvene arhitekture, dizajna enterijera, preko umetnosti zabave, šopinga, kulinarstva, pa sve do kulturnih dešavanja koje se odvijaju u najvećem tržnom centru u regionu, na samoj obali Save.

 

Izložba Vuka Vučkovića je deo kulturno-umetničke inicijative BW Kvart, pokrenute pre dve godine. Aktuelna postavka će biće otvorena do 14. maja, a radno vreme Galerije Štab je svakog radnog dana od 10 do 22 sata.

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.