KO SU LIKOVI MAŠTOVITE DIZNI ANIMACIJE „RAJA I POSLEDNJI ZMAJ“ KOJA JE ZA KRATKO VREME VRATILA PUBLIKU PRED VELIKO BIOSKOPSKO PLATNO (VIDEO)

PREDSTAVLJAMO VAM RAJU, POSLENJEG ZMAJA ZIZU, BENJU I TONGA

Ko su njihovi likovi?
Likovi najnovije Diznijeve animacije inspirisani su ljudima i kulturom s prostora jugoistočne Azije, žive u izmišljenom kraljevstvu Kumandra koje je sastavljeno od pet zemalja znanih
kao: Srce (Heart), Kandža (Talon), Očnjak (Fang), Kičma (Spine) i Rep (Tail).

https://www.youtube.com/watch?v=eFlG6LwWLJk
RAJA je 18-godišnja devojka, duge crne kose i smeđih očiju, glavni lik animiranog filma, ćerka poglavara Benje kao i princeza jedne od zemalja Kumandre - zemlje „Srce“. Ona je svojeglava mlada žena, ali veoma zrela i pametna za svoj uzrast. Sposobna je i lako se prilagođava situacijama u kojima se zadesi.
Raji glas pozajmljuje mladi vokal Irina Arsenijević, koja je do sad već davala glas princezama, pa tako i Zlatokosi, ali i princezi Jasmin iz Aladina.
Glumca Bojana Žirovića prepoznaćemo u ulozi Rajinog oca BENJE. On je jedan od glavnih likova u animiranom filmu “Raja i poslenji zmaj”, voljeni otac glavne junakinje i poglavar zemlje "Srce". On veruje u jedinstvo razjedinjenih državica, kao i da neko mora da „učini prvi korak”. Benja nastoji da povrati harmoniju zemalja, on je idealista i smeo vizionar koji veruje da je Kumandra razjedinjena jer ljudi ne veruju jedni drugima.
Da bi pripremio Raju za avanturu Benja trenira sa svojom ćerkom i shvata da je ona ta koja može da ujedini plemena.
RAYA AND THE LAST DRAGON - Sisu is a magical, mythical, self-deprecating dragon. © 2020 Disney. All Rights Reserved.

Ova DIZNI animacije ističe značaj zmajeva u azijskoj kulturi, a ZIZU je Poslednji Zmaj zemlje Kumandre. Raja je poziva u pomoć da joj pomogne protiv neprijatelja čovečanstva i mračne sile poznate kao Drun.
Zizu je ljubazan i zabavan zmaj koji voli da pametuje i govori u slengu. Iako pomalo naivna, ume da prepozna opasnost i tu je da pomogne. U ulozi poslednjeg zmaja ZIZU našla se Marija Mikić.

TONG izgleda poput zastrašujućeg džina i poslednji je preživeli član "Kičme", još jedne zemlje u kraljevstvu. Drun je kriv što mu je porodica stradala i Tong je spreman da zajedno sa Rajom, uz pomoć zmaja Zizu, spase svet. Glas ovom naizgled opasnom, a dobrom tipu pozajmljuje muzičar Srđan Čolić.

RAYA AND THE LAST DRAGON - Boun is a street-savvy 10-year-old entrepreneur. © 2020 Disney. All Rights Reserved.

U misiji spasavanja, Raji i Poslednjem Zmaju Zizi vodič kroz različite Kumadrine zemlje postaje desetogodišnji dečak BUN, koga u domačoj izvedbi interpretira mladi glumac Todor Jovanović.

Kako se proslavljeni džudista Aleksandar Kukolj snašao u uloži Čaija, pogledajte u videu koji sledi.

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.