NOVAC PRVO PENZIONERIMA, A POTOM I OSTALIM GRAĐANIMA: Od 6. maja kreće isplata državne pomoći

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas građanima Srbije putem svog Instagram profila i tom prilikom je izneo i precizne informacije ko će i kada tačno dobiti pomoć ovog meseca.

- Maj je mesec u kojem ćete na najbolji mogući način moći da vidite rezultate svog rada, ali rezultate uspeha srpske države - kaže Vučić.

Kako je precizirao: 6. maja sledi isplata 30 evra pomoći i podrške svim penzionerima, sutradan će novac biti isplaćen korisnicima socijalne pomoći i zaposlenima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, 10. maja biće isplata 50 odsto minimalca srpskim preduzetnicima, a dva dana kasnije isplata 30 evra svim ostalim građanima koji su se prijavili, dok će 20. u mesecu biti isplata 100 evra za sve građane srpske nacionalnosti koju su se prijavili na Kosovu i Metohiji i 200 za nezaposlene na Kosovu i Metohiji.

Odmah nakon toga krenuće se sa drugom tranšom od 600 evra za autoprevoznike.

- Sve to je bilo moguće samo zahvaljujući vašem strpljenju, vašem radu i vašem trudu. Istovremeno, hoću da vas pozovem još jedanput da se vakcinišete i da pokušamo da završimo sa ovom epidemijom, da je pobedimo - onda ćemo imati još više uspeha i još bolje rezultate - zaključio je predsednik.

Izvor: Blic.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.